Девіду Беннету дали свиняче серце, оскільки "не було іншого вибору" через серйозність його стану, через який він не мав права на трансплантацію людського серця.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Чоловікові вперше була передана потенційно рятівна трансплантація серця свині в ході знаменної операції.

57-річному Девіду Беннетту минулого тижня в лікарні Меріленда в США в останній спробі врятувати своє життя вставили нове серце .

І через три дні після операції він "відчуває себе добре", як сказали лікарі.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

За день до операції Містер Беннетт сказав: "Або померти, або зробити цю пересадку — я хочу жити. Я знаю, що це постріл у темряву, але це мій останній вибір".

Йому було відмовлено в трансплантації звичайними методами після того, як він був визнаний непридатним для трансплантації людині, рішення, яке часто приймається лікарями, коли пацієнт знаходиться в дуже поганому стані.

Пересадка серця
Пересадка серця

Брак донорських людських органів означав, що це був єдиний варіант, що залишився для пацієнта.

Доктор Мухаммад Мохіуддін, науковий керівник програми трансплантації тварин людини в Мерілендському університеті, сказав, що в разі успіху в довгостроковій перспективі це створить «нескінченний запас цих органів для хворих пацієнтів».

Орган отриманий від свині, що зазнала редагування генів з метою видалення цукру з клітин, що викликає «надшвидке відторгнення органу».

Операція була схвалена американським управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів з «дозволом на екстрене використання з міркувань співчуття».

Пересадка серця
Пересадка серця

Доктор Роберт Монтгомері, який брав участь в операції, сказав: "Це воістину видатний прорив".

Крім цього, є відомості про те, що Доктор Роберт Монтгомері Раннє пересаджував свинячі серця 50 бабуїнам.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", українець врятував від смерті двох людей.