Вже досить давно 11 січня відзначається народне свято - Cтрашний день. Проте навіть через те, що цей день називають святом, веселого в ньому дуже мало. Цей день несе в собі багато небезпек для людини.

Наші предки вірили, що в Страшний день по вулицях бродить нечиста сила, лісовики і русалки починають біснуватися в лісах і водоймах.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, чому саме в цей день, що відноситься до ряду святкових днів, слід проявляти максимальну обережність і знати, що можна і не можна робити, щоб уберегти себе від проблем.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

У цей день, 11 січня, ще й православна церква вшановує пам'ять 14-ти тисяч мучеників немовлят Віфліємських, убитих царем Іродом під час полювання за Сином Божим.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ірод бачив у Богонемовляті свого суперника, тому наказав вбивати всіх немовлят чоловічої статі до двох років. У цей день прийнято молитися в храмі про душі невинних дітей, запалювати свічки.

Вперше цей день стала святкувати в 5 столітті Константинопольська Церква, а потім і Християнська. Тіла невинно вбитих дітей знаходяться в трьох основних центрах християнства - в Константинополі, Олександрії, Антіохії. Одне з нетлінних тіл немовляти було передано до Франції сімсот сімдесятого року, починаючи з того часу в це місце з'їжджаються паломники з усього світу, також проходять масові паломництва віруючих людей. Напередодні Дня пам'яті невинно убієнних немовлят кількість віруючих зростає в кілька разів.

На сьогоднішній день немає точної відповіді на міф ця історія чи правда, чи дійсно було вбито 14 000 дітей у Віфлеємі.

Зима, фото: Знай.ua
Зима, фото: Знай.ua

Що можна робити 11 січня в страшний день?

1. Палити багаття і свічки, щоб знищити у вікні всі хвороби і неприємності. У цей день він має захисну силу, відганяє всю нечисту силу.

2. Гострі предмети цього дня стають оберегами, тому їх можна покласти під дитяче ліжко, біля вхідних дверей в будинок і квартиру. Швабри, віники і мітли краще прибрати від порога і поставити замість них сокиру, вістря якого буде направлено до входу.

3. Гадати на нареченого і весілля, на майбутнє з певною людиною. Найпопулярнішою в давнину було ворожіння з гребенем, який на мотузці підвішували на балку знаходиться під стелею сараю. Гребінь залишали там на всю ніч, а до ранку, повертаючись за ним, дивилися, які на зубчиках волосся – такими волоссям володітиме майбутній коханий.

4. Щоб захистити дитину від нечистої сили, від всякого зла в люльку клали квітка Будяка. В цей час він стає потужним символом захисту для немовляти, допомагає вберегти його від згубного впливу різних злісних обрядів і нечисті.

5. Важливо в цей день провести вдома генеральне прибирання. Чистота в квартирі привертає позитивну енергію.

6. Проведіть день з близькими і близькими в спокійній домашній обстановці. Намагайтеся не відволікатися на музику, книги, фільми і передачі, що мають негативне забарвлення.

7. Проявляйте свої найкращі якості, діліться позитивом з оточуючими, добром. Проявляйте милосердя до тих, хто просить, допомагайте нужденним, а також будьте щирі.

8. Слідкуйте за своїми снами. У цей час вони віщують майбутні події. Щоб точніше тлумачити свої сни, користуйтеся сонником.

вогнище у лісі, скріншот з відео
вогнище у лісі, скріншот з відео

Що не можна робити 11 січня в Страшний день?

1. Не бажайте нікому здоров'я і щастя. Страшний день може перевернути ваші побажання з ніг на голову, принести нещастя і важкі хвороби.

2. Не ходіть поодинці в місця з малою кількістю людей. Так ви ризикуєте зіткнутися з неприємними людьми і небезпекою.

3. Не ходіть на полювання і риболовлю, не відвідуйте ліс і будь-які водойми. Страшний день вони несуть велику небезпеку для людини, притягують до себе необережних людей.

4. Не пускайте дітей гуляти поодинці. Сьогодні їм краще провести день вдома по перегляду мультфільмів, по іграх і захопленням.

5. Не можна лаятися і конфліктувати, грубити і злословити, проявляти жорстокість і здійснювати фізичне насильство щодо кого-небудь. Такі дії привертають нечисту силу і злобу, затуманюють розум людини і підштовхують його на жахливі вчинки.

6. Не можна сумувати, намагатися вникнути в чужі сварки і конфлікти. Негатив, що походить від цих дій, привертає у ваше життя великі проблеми.

7. Не вирішуйте в цей день важливі справи, не починайте серйозних угод і не приступайте до роботи, що вимагає відповідального підходу. Велика ймовірність того, що ви допустите багато фатальних помилок, які зіпсують все.

8. Не скаржтеся на свою долю, не розповідайте комусь про свої проблеми, інакше їх тягар тільки збільшиться.

9. Утримуйтеся від далеких поїздок, намагайтеся якомога менше перебувати в автомобілях і громадському транспорті.

Раніше повідомляли, у Києво-Печерській Лаврі 11 січня молитимуться про ненароджених дітей, які загинули від абортів.

Як повідомляв Знай.uа, зустріч людини з Богом-митрополит Антоній розповів про духовний сенс свята Різдва Христового.

Знай.uа писав, у Києво-Печерській Лаврі тисячі вірян УПЦ зустріли Різдво Христове.