Тварини здавна були помічником людей, а деякі навіть стають талісманами цілих країн. У виданні АрміяInform розповіли, яких тварин обирають талісманами на удачу армії світу.

Мода на тварин-талісманів пішла з Великої Британії і виникла там у 18 столітті. Найчастіше на цю «посаду» потрапляли екзотичні улюбленці, привезені з далеких походів.

Наприклад, живим талісманом Мерсійського полку армії Великої Британії є баранчик Дербі ХХХ.

А герцогиня Кейт Мідлтон є покровителем талісмана 1-го батальйону ірландської гвардії, ірландського вовкодава на прізвисько Доналл. У королівського шотландського полку є свій талісман – поні Круасан IV з військовим званням ланс-капрала.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

В Австралії талісман армії - клинохвостий орел на прізвисько Кураж. Орли-клинохвости — найбільші хижі птахи Австралії.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

В Канаді талісман військових сил – полярний ведмідь на прізвисько Юнона, який уособлює принципи канадської армії: силу, патріотизм і честь.

В Південній Африці жила одна з найбільш заслужених і героїчних тварин-«талісманів». Джекі – самка павіана, через уламок снаряда Джекі втратила праву ногу, отримала перлом лівої стопи та рвану рану верхньої кінцівки. Її лікували в військовому госпіталі на рівні з іншими пораненими бійцями полку. Вона була нагороджена медаллю, та померла від отриманих поранень.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

У США офіційний живий талісман корпусу Морської піхоти США – бульдог. Він уособлює гасло збройних сил: вчепиться і не відпустить, поки живий.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Талісмани американської військової академії Вест-Пойнт - два мули, які уособлюють собою працьовитість, силу і впертість.

Іспанія обрала своїм талісманом козла, а в Мексиці талісманом військового коледжу Героїв є королівський орел.

На Шрі-Ланці гвардійці підрозділу почесної варти мають за живий талісман справжнього слона, який разом з усіма зустрічає іноземні делегації.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

У Норвегії у війську служить королівський пінгвін Нільс Олав ІІІ, який має титул лицаря. Крім того, йому встановили прижиттєвий бронзовий пам’ятник.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

В Україні в лавах УПА служив ведмідь, матір якого вбив загін НКВС. Голодне і знесилене ведмежа прибилося в лісі до повстанської боївки «Хмари», і повстанці взяли його до себе.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

У сучасній українській армії «служать» і котики, і песики. Вони піднімають бойовий дух наших захисників на Сході, в окопах Донбасу.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

«По-перше, коти й кошенята – це красиво. Це теплі клубки домашнього затишку далеко від дому. Крім того, цілком прикладна роль котів у солдатських бліндажах і наметах – ловити гризунів, які розвелися у величезній кількості, псують харчі, майно, дроти, техніку й тому потребують комплексних засобів протидії. Багато підрозділів підбирають поранених котів, виходжують, відгодовують і вважають своїми талісманами, вдягаючи в індивідуальні берети й камуфляж. Куля, Град, Ураган, Зенітка – типові прізвиська для ротних «мурчиків». А деякі солдати цілком серйозно стверджують, що чотирилапі можуть передбачати близькі обстріли», - пише автор статті.

Нагадаємо, путінські окупанти освирепіли на Донбасі: почалися обстріли з повітря, воїни ЗСУ з пораненнями в лікарні

Як повідомляв "Знай.ua", путінські окупанти підстрелили воїна ЗСУ на Донбасі після "вриву" на українські навчання: удару у відповідь довго не чекали

Знай.ua писав, путінські окупанти запустили снаряди в бік Нью-Йорка з Донбасу: воїни ЗСУ відстрілюються як можуть