Фахівці і розробники порталу" Дія " вирішили розповісти, що робити, якщо ваш сертифікат дійсний тільки півроку. Інструкція стосовно того, як продовжити зелений сертифікат.

Новий пост був опублікований на офіційному акаунті порталу в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої вони є. Регулярно українцям розповідають про нові фішки Програми, а також дають поради з тих чи інших питань.

Цього разу вони розповіли, як продовжити термін дії вашого сертифіката. Якщо ви формували ваш сертифікат ще влітку, то він буде дійсний протягом наступних 180 днів. Трохи пізніше його термін дії збільшився до 1 року, проте автоматично воно не підтягується.

"Розповідаємо, як це зробити 🙌🏻1️⃣ зайдіть в додаток Дія та авторизуйтеся; 2️⃣ натисніть Послуги 👉🏻 COVID-сертифікати; 3️⃣ виберіть потрібний тип сертифіката; 4️⃣ поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних. Ось і все! Як тільки Дія знайде ваші сертифікати, вони з'являться поруч з іншими цифровими документами 📲 і найголовніше – новий сертифікат буде дійсний 1 рік замість 180 днів🤗" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Примітно, що днями в країнах Європейського Союзу було прийнято рішення скоротити термін дії сертифікатів, і відповідне рішення вже готуються прийняти в Україні.

Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske
Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нові правила набудуть чинності для 27 країн вже з 1 лютого цього року, і сертифікат діятиме 270 днів, замість 365.

Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske
Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske

"Ми готуємо таке ж рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно на цьому тижні. Термін дії сертифікатів буде скорочено до дев'яти місяців", — розповіла представник МОЗ.

Нагадавши, як розпізнати "Омікрон " і" Дельту " по головному болю і нежиті: головні симптоми, які видають ці штами

Раніше повідомлялося, що МОЗ офіційно дозволив третю бустерну дозу вакцини від Covid-19: як згенерувати сертифікат в " Дії " і чи є вікові обмеження

Також, МОЗ оприлюднило список країн, де дійсні українські сертифікати про щеплення від Covid-19