Почався 2022 рік, закінчилося масове підведення підсумків, але що ніколи не закінчиться - так це важливі новини про життя ваших домашніх улюбленців.

Нещодавно ми відповідали на питання - чи можна пухнастикам пити водопровідну воду. Виявилося багато корисної інформації і була проведена паралель з інстинктивної точки зору. Але зараз не про це-зараз розмова піде про цифри, які пов'язані з кішками і кошенятами.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Багато хто може знати, що самки можуть зберігати здатність до спаровування протягом усього життя. Але часто у старих кішок пологи закінчуються їх загибеллю. Вагітність у пухнастиків протікає протягом 55-60 днів, народження малюків відбувається при їх глухоті і сліпоті. І лише на 5-10 день після появи на світ вони починають бачити, а потім вже і чути (у віці 9-11 днів). Годування котячим молоком триває до 10 тижнів, потім цей період добігає кінця і починається харчування м'ясом.

При цьому, хоч кішки і вважаються ідеальними матерями, жодна самка не буде виходжувати хворе потомство-вона кидає неповноцінних кошенят і йде з "гнізда". Таким крихтах вижити без допомоги людини неможливо.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Завжди на допомогу готовий прийти самець, якщо у потомства певний батько. Він завжди стає на захист кошенят, доглядає за ними і бере на себе всі обов'язки, якщо мама-кішка гине. Але коти не завжди доброзичливі - через інстинкти дикий дворовий кіт може задушити чужих кошенят.

Нагадаємо, як швидко кішка забуває людей: поїхали на дачу на тиждень, а кіт робить вигляд, що вперше нас бачить

Як повідомляв "Знай.ua", як водопровідна вода погіршує здоров'я котиків через інстинкти: хлор - справжня отрута

Знай.ua писав, "Ви продаєте рибів?", Джиган на чілі і кіт Бендер: найсмішніші меми 2021 року