Коти - це тварини, які відрізняються дуже складним характером. Вони ретельно вибирають своє оточення і не кожного "запишуть" в свої друзі.

А що, якщо ви вже подружилися з пухнастиком (своїм новим улюбленцем або мурчиком у бабусі в селі), яка ймовірність того, що він вас забуде, якщо довго не буде бачити?

Кіт Степан, фото з instagram
Кіт Степан, фото з instagram

Зазвичай міфи про забудькуватість кішок створюють люди в житті яких кішка - всього лише милий вихованець, - "Поїхали на дачу всього на тиждень, а кіт, залишений сусідам, тепер робить вигляд, що вперше нас бачить!"

І це дійсно так. Справа в тому, що вусаті мають дуже вибірну пам'ять: якщо кішка кожного разу звикає до вас, як до нового знайомого, то це означає одне, — людина не була так вже для неї важливою. Так, це неприємно, але деяким людям доводиться визнавати, що хвіст відводив їм не надто велике місце в своєму житті.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Домашні котики, фото: Знай.ua
Домашні котики, фото: Знай.ua

Але, вже якщо хвіст визнав вас своєю сім'єю - це вже назавжди! Питання в тому, кого кішка визнає своєю сім'єю. Наприклад, тварина ніколи не буде довіряти людині, яка заподіяла біль, не стане їсти їжу, яка одного разу обпекла, і не повернеться в будинок, де їй було погано.

Але пам'ятайте, якщо кішка дійсно визнала вас своєю людиною, а потім опинилася на вулиці, то вона буде все життя вас шукати. Все життя, навіть якщо це ви її зрадили.

Нагадаємо, кішки окупували супутникові тарілки Starlink Ілона Маска через тепло: Інтернет більше не роздають.

Раніше ми повідомляли про те, як водопровідна вода погіршує здоров'я котиків через інстинкти.