7 січня 2022 року, велике свято - Різдво Христове, яке відзначається щорічно і має величезну цінність серед українців.

Зараз ми розберемо з вами, що ж потрібно робити в цей день кожній віруючій людині перед святковим столом, на якому має бути 12 різноманітних страв для розговіння. Цієї п'ятниці українці знову зберуться сім'ями і близькими друзями, а слов'яни ходять по домівках, колядують і зазивають у домівки достаток, щастя і добробут.

Різдво, фото: Unian
Різдво, фото: Unian

На Різдво потрібно встигнути багато всього. Наприклад, завжди важливо сходити до церкви, щоб поставити свічку, помолитися і попросити допомоги, здоров'я у Господа Бога. Тим не менш, це завжди можна зробити вдома. Ще люди вдаються до традицій, спікають пиріг з монеткою і коли комусь трапляється такий сюрприз, йому повинно пощастити в поточному році.

Також, звичайно ж, потрібно накрити святковий стіл, покликати гостей або ж сходити до когось з солодкими гостинцями. А ще запалити свічки, щоб притягнути в будинок достаток, тепло і затишок, і роздати милостиню 7 січня, щоб принести щастя всій родині.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Скрін, відео YouTube Різдво у Львові
Скрін, відео YouTube Різдво у Львові

Є й заборони на Різдво. Категорично заборонено лаятися, сваритися і вступати в конфлікти, так як це принесе неприємності протягом усього року; надягати чорні речі, бо вони приносять погане в сім'ю і символізують траур; ходити на кладовищі і поминати померлих, а також вживати алкоголь, сильно веселитися, кричати і займатися будь-якою фізичною працею.

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко розповів, що окрім куті потрібно готувати у Святвечір та Різдво: майже як у "Вечорах біля Диканьки"

Як повідомляв "Знай.ua", цукерки для голосу і "браво" від коханки Сергія Єсеніна: невідомі факти про український "Щедрик", який назавжди став символом Різдва

Знай.ua писав, зима закінчиться ще в січні? Українські бабаки-віщуни Марічка і Мишка здивували передчасним "прогнозом"