Стало відомо про загибель людини під час масових протестів у Казахстані. Про це повідомляє телеграм-портал УНІАН.

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли в масові протести. У підсумку протестувальники вступили в перестрілку з військовими, а потім підпалили резиденцію президента.

Вже до лікарень звернулися 197 осіб, більша частина яких представники поліції. Лікарі зафіксували чотирьох загиблих. До масових протестів приєдналися працівники заводів, які влаштували страйки. Також протести зі столиці перекочували в інші міста країни.

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані
Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

З'явився відеозапис загибелі однієї людини під час протесту. Передбачається, що мова про події в Алмати - нібито співробітники поліції з даху РВВС ведуть вогонь по протестувальникам, що штурмують будівлю. У останніх нібито також є вогнестріл і вони стріляють у відповідь.

Глава Ради Безпеки Нурсултан Назарбаєв пішов з посади Ради безпеки на тлі масових протестів в країні. Очолив відомство президент Казахстану Касим-Жомар Такаєв, який 5 січня звернувся до народу. Він зазначив, що діятиме жорстко на цій посаді і залишиться в столиці при будь-якому розвитку ситуації. У місті Талдикорган знесли пам'ятник Назарбаєву, а в Актау зібрався незадоволений натовп, який вимагає відставки Токаєва.

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані
Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

Також працівники аеропорту Алма-Ати підтвердили захоплення його учасниками протестів. Імовірно, туди увійшли 45 осіб, а співробітники покинули будівлю. Військові пішли з аеропорту ще раніше. Евакуація проводилася без їх допомоги.

Не обійшлося і без випадків мародерства. Місцеві видання повідомляють, що в столиці грабують банкомати на тлі заворушень.

Нагадаємо, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.

Як повідомляв Знай.ІА, музикант потужно вдарив гімн України в центрі Санкт-Петербурга: "Забили і розірвали".

Також 18-річний хлопець підірвав себе біля жіночого монастиря, серед постраждалих є діти: кадри і деталі з місця НП