Вежі Ментмор, використовувані як місце зйомок фільмів "Бетмен: Початок" і "Мумія повертається", лежать в покинутому стані і потребують капітального ремонту, який обійдеться в десятки мільйонів фунтів стерлінгів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Вежі Ментмор були побудовані між 1852 і 1854 роками для багатої родини Ротшильдів в селі Ментмор, графство Бакінгемшир.

Особняк Бетмена
Особняк Бетмена

Великий особняк використовувався як місце зйомок таких популярних фільмів, як"Бетмен: Початок", перше у франшизі, в якому знімався Крістіан Бейл, і "Мумія повертається".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

І навіть Spice Girls відвідали в 1998 році, щоб зняти відеокліп на Goodbye, слідуючи по стопах інших груп, включаючи Roxy Music, Mike Oldfield і Enya, які також використовували його в якості місця зйомок.

Особняк Бетмена
Особняк Бетмена

Однак після того, як угода по перетворенню його в готель провалилася, великий особняк тепер покинутий і руйнується, вода ллється через дах, частина якої вже звалилася.

Зараз він нудиться в реєстрі в небезпеці, його стан описується як поганий і існує "безпосередній ризик подальшого швидкого погіршення або втрати тканини".

Особняк Бетмена
Особняк Бетмена

Вода просочилася через стелі в кухонних приміщеннях, шпалери зморщилися і падають зі стін, а в деяких кімнатах все ще залишаються гобелени.

Однак в головному залі все ще збереглася розкішні меблі, а величезні розважальні зали покриті сусальним золотом.

Особняк Бетмена
Особняк Бетмена

Фотограф і міський дослідник, який знімав сцени всередині будинку, сказав: "На жаль, зараз велика частина будинку розвалюється і вимагає допомоги, що дуже прикро. Стелі падають. Важко уявити, як хтось зможе щось з цим зробити, тому що це буде коштувати занадто багато грошей. За книжковими шафами є бібліотека з секретними кімнатами. Я дізнався її по фільму про Бетмена. Сумно, коли ви думаєте про його історію і про те, що там було знято, адже це такий гарний будинок".

Особняк Бетмена
Особняк Бетмена

Нагадаємо, що у мережі показали новий трейлер нового Бетмена.