Із уроками секс-освіти в українських школах склалася неоднозначна ситуація. Точніше, вони просто-напросто відсутні. В кращому випадку, раз на рік до школи прийде якась тітонька, яка має розповісти дітям “про це”.

Хто і звідки ця жінка, загалом не знають навіть вчителі. Вона збере в одному приміщенні всіх 9-класників і 11-класників, та завченим тоном полякає їх ВІЛ-СНІД, супроводжуючи все жахливими фото. А потім покаже, як вдягати презерватив… на банан. Для дітей це страшно і смішно одночасно.

На порталі “Нова українська школа” зібрали найдивніші історії про секс-освіту в школах.

Психолог і сексолог Анастасія Забела розповідає підліткам в TikTok на сторінці “У трусах” усе про секс і тіло: як користуватися прокладками, тампонами, як говорити з батьками про секс, як можна завагітніти, розвінчує міфи про секс і менструацію, і відповідає на питання аудиторії.

Школярі, фото: скріншот з відео
Школярі, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Підлітки розповіли їй, як говорять про секс у їхнішх школах.

В одній школі тема репродуктивної системи випала на карантин, дітей відправили на дистанційне навчання і учителька скористалась цим. Сказала опрацювати тему самостійно і потім дала контрольну, нічого з теми не пояснюючи.

Інші учні розповіли, що вчителька жахливо соромилась і не могла вимовити слово “пеніс” або “вагіна”. Заміняла на “цей орган” або “це місце”, ніби це щось жахливе.

Скрін, відео YouTube школа
Скрін, відео YouTube школа

«Статеві органи є у всіх, і це така ж частина тіла, як нога, рука чи вухо. До того ж дуже важливо, щоб діти знали правильні назви й локації статевих органів й не соромились їх вимовляти. У світі часто стається насильство, тому важливо, щоби дитина мала змогу пояснити, що з нею сталося», - пояснює психолог.

Ще в іншій школі вчитель біології на повному серйозі розповідав про телегонію. Однак телегонія – це хибна біологічна теорія, яка стверджувала, що перший статевий партнер генетично впливає на майбутнє потомство самки. Насправді ж це немає нічого спільного з реальністю.

школярки, фото: unian
школярки, фото: unian

Деяким дівчаткам в школі показують відео, де показано, як відбувається очищення утроби при завмерлій вагітності на пізньому терміні. Там мертве немовля розрізають у матці й виймають по частинах. Однак школяркам казали, що так відбувається аборт і немовля кричить від болю.

В інших випадках до школи запрошують жінок, які рано стали матерями і які розказують про зруйноване життя. Це викликає психологічну травму в дівчаток.

На жаль, єдиного предмету, який був би присвячений секс-освіті, в Україні немає.

Нагадаємо, Оля Полякова вперше розповіла, як над нею познущався відомий продюсер: "Дупло прийшло співати". Оля Полякова і Маша Єфросиніна нещодавно презентували на YouTube новий спільний проект - "дорослі дівчатка".

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Дантес побоявся зізнатися дівчині в коханні, але вже пізно - вона заміжня: "ти згориш раніше"

Також Маша Єфросиніна поділилася з Олею Поляковою враженнями від першого с*ксу: "Багато болю і страждань".