Українцям будуть вводити бустерну дозу вакцини від коронавірусної інфекції. Про це повідомили на сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Як зазначається, поки що дозвіл на бустерну дозу вакцини проти COVID-19 надали людям у віці від 60 років, і тільки через півроку після другого щеплення.

Для введення бустерної дози радять надавати перевагу м-РНК-вакцинам, таким як Moderna або Comirnaty/Pfizer.

Схема застосування бустерних доз вакцини від коронавірусу:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
  • перші дві дози Moderna або Pfizer + бустер Moderna або Pfizer,
  • перші дві дози AstraZeneca (Covishield, SKBio) + бустер Moderna або Pfizer,
  • перші дві дози CoronaVac + бустер Pfizer,
  • перші дві дози за змішаною схемою + бустер Moderna або Pfizer.

У тому випадку, якщо мРНК-вакцини відсутні, бустерну дозу можна зробити іншою вакциною відповідно до дозволених в Україні схем.

Щоб отримати бустерну дозу вакцини, треба записатися на щеплення у будь-якому пункті чи центрі вакцинації від COVID-19. Ознайомитися з переліком та контактами можна на vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура.

Як повідомляв " Знай.ua", "Вовіна тисяча": половина українців масово кинулася за книгами, куди ще витрачають гроші за вакцинацію.