У понеділок, 3 січня виповнюється 130 років від дня народження великого письменника, автора "Володаря перснiв" і справжнього генія лінгвістики Джона Р.Р. Толкіна.

Навколо його персони донині ходить величезна кількість чуток і міфів, і в один момент він став справжньою легендою.

Його дитинство пройшло в Африці, де до останніх днів свого життя працював батько майбутнього героя. Артур пішов з життя вкрай рано, і мамі майбутнього письменника Мейбл довелося тягнути всю сім'ю на тобі.

Джон Толкін, фото: вільне джерело
Джон Толкін, фото: вільне джерело

Їй дивом вдалося відправити дітей а Англію, щоб вони отримали гідну освіту, і виходить, що саме вона дала Джону шанс стати тим, ким він був.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Перед своєю смертю вона оформила опікуном дітей священика з товариства ораторіанців Френсіса Моргана, і це також вплинуло на долю письменника. Ходили чутки, що пастор складався в якихось орденах, але доказів цьому немає. Сам Толкін дякує своєму опікуну за безлімітний доступ до бібліотеки.

Джон Толкін, фото: вільне джерело
Джон Толкін, фото: вільне джерело

Той, хто не дуже близько спілкувався з Джоном говорили, що він медіум, і вміє розмовляти з духами і Богом. Все через здатність чоловіка до мов, адже він знав давньорвезький, валлійський і фінський. Також, він ще в школі почав придумувати власну мову.

Сам він ніколи не коментував чутки про свої надздібності, однак, багато сюжетів і концепції приходили до нього під час сну, що хтось і міг порахувати за прозріння.

Джон Толкін, фото: вільне джерело
Джон Толкін, фото: вільне джерело

Великий письменник і допитливий дослідник, який створив цілий всесвіт, залишив за собою величезний слід в історії, а також безліч загадок. Можливо Джон Толкін все ж був массоном, пророком, а може він просто розважався і наводив навколо себе туман таємничості. Про це ми вже ніколи не дізнаємося.

Джон Толкін, фото: вільне джерело
Джон Толкін, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Харві Вайнштейн "з'являвся" у "Володарі кілець" у вигляді мерзенного орка

Раніше повідомлялося, що дото-то пішов з життя, а хтось змінився до невпізнання: що сталося з героями фільму "Володар кілець"

Також, звсюдисущий фільм "Мисливці за привидами" спіймали за дивним заняттям.