Для наших читачів з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що вже через кілька днів рішення Міністерства охорони здоров'я України про бустерну (третю) дозу вакцини від коронавірусу набуде чинності.
Про це стало відомо завдяки заяві головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

Ігор Кузін з лікарями, фото з Facebook
Ігор Кузін з лікарями, фото з Facebook

Відомо, що щеплення в першу чергу робитимуть людям старше 60 років. Однак щеплення жодним чином не вплине на продовження сертифіката про вакцинацію – його дія триватиме 270 днів.
І ще одна важлива інформація від МОЗ, про яку вже говорив Данилов у підсумках засідання РНБО – з другої половини січня 2021 року і в лютому може початися нова хвиля коронавірусу, але цього разу у фокусі – штам "Омікрон".
Однак про локдаун не йдеться, зазначає Кузін і додає - "можливо все". Все, але не все, адже на Кабміні Шмигаль чітко дав зрозуміти - локдаунів в 2022 році вводити не планують.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Також варто нагадати нашим читачам, що починаючи з 1 січня в Україні зростуть пенсії чорнобильцям і стипендії. Також стануть обов'язковими касові апарати, а ось для власників землі та нерухомості в новому році введуть нові податки. На жаль, на споживачів у 2022 році чекає чергове підвищення тарифів на воду і газ.