Ось і пройшло святкування Нового року, на дворі настав 2022 рік, який зустрічає частиною українців похміллям.

Людина п'яніє, коли алкоголь вже проникає в кров, а способів моментального позбавлення від цих частинок - не існує. Бо етанол переробляється ферментами з певною швидкістю. Тому є кілька способів зупинити подальше сп'яніння, щоб опинитися вдома без пригод.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Найпростіший Рада-ви повинні перестати пити алкоголь, якщо відчуваєте сп'яніння. Важливо не дати недометаболізованому алкоголю дійти до руйнування мозку. Потрібно випити води, бо вживання спиртного саме по собі призводить до зневоднення. А втрата рідини позначається на мозку - знижується швидкість реакцій, втрачається координація, з'являється незграбність. Вода, чай і компот розбавлять спиртне, знизивши підсумкову концентрацію в крові.

Можна прийняти сорбенти, але тільки в той же момент, коли ви зрозуміли, що перебрали. Вони зв'яжуть алкоголь, який залишився в шлунку і частина не надійде в алкоголь. Ще не потрібно чинити опір нудоті - блювота непогане рішення, якщо вас нудить і все пливе перед очима.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Супермаркети перед Новим роком, скріншот
Супермаркети перед Новим роком, скріншот

Ще дуже важливо рухатися. Пройтися швидкою ходою на свіжому повітрі допоможе швидше прийти в себе і зосередитися. А ще можна прийняти душ, вибравши кімнатну температуру, і лягти спати з пляшкою водички біля ліжка.

Нагадаємо, українці масово змітають все з полиць магазинів: що користується найбільшим попитом перед Новим роком

Як повідомляв "Знай.ua", військовим на фронті подарують мега-сюрприз на Новий Рік: 7 тонн олів'є і концерт - що готують "ельфи" - волонтери

Знай.ua писав, 5 метрів у висоту на радість дітворі: у Львові з'явилася музична інтерактивна ялинка