До Нового року залишилося зовсім трішки, саме тому українці масово ринули в супермаркети аби закупитися продуктами та смаколиками.
У ТСН розповіли, що українці купують перед Новим роком найчастіше.
30 та 31 грудня у супермаркетах України справжній ажіотаж. Аби придбати все необхідне доводиться чимало стояти у чергах. Цьогоріч новорічний стіл обійдеться дорожче, ніж минулого року. Зокрема екстреми прогнозують, що здорожчання буде близько 8-10%. Зауважимо, що олів'є, яке традиційно готують українці до святкового столу здорожчало на чверть.

Супермаркети перед Новим роком, скріншот
Супермаркети перед Новим роком, скріншот

Однак здорожчання українців не зупиняє, і вони буквально змітають м'ясо, ковбаси, сири та інші продукти з полиць супермаркету. Зараз пляшка шампанського обійдеться у 100 гривень, а 100-грамова баночка червоної ікри обійдеться мінімум у 250 гривень.

Супермаркети перед Новим роком, скріншот
Супермаркети перед Новим роком, скріншот

Хоча ціна на продукти підвищилася, але українці не планують відмовлятися від смаколиків на новорічному столі. Тому людей у супермаркетах 30 грудня було чимало, а як показує практика вже безпосередньо 31 грудня людей стане ще більше.
Такий ажіотаж вплинув і на затори, зокрема у столиці. Кияни змушені довго чекати, аби дістатися до магазинів або ж вже додому, аби почати підготовку до свята.