Який же Новий рік без бенгальських вогнів? Ці мерехтливі вогники незамінний атрибут свята, але вони можуть стати і джерелом проблем! Тому не варто забувати про правила безпеки. Які загрози приховують ці піротехнічні засоби, розбиралися разом з постійним експертом, біохіміком Глібом Репічем у шоу «Твій день».

По-перше, уточнив експерт, будь-які вогники несумісні із алкоголем. Коли люди, що вже випили і бажають веселитися, розмахують бездумно вогниками на всі боки – трапляються нещасні випадки.

Бенгальські вогні, Факти
Бенгальські вогні, Факти

Рецепт бенгальських вогників дуже простий, їхній основний інгредієнт – це магній. Далі йде окисник барій нітрат, декстрин (органічний клей), і залізний порошок, який дає іскри.

Які можуть бути небезпеки? Все залежить від виробника та якості інгредієнтів. Іскри можуть пошкодити чи підпалити синтетичний одяг, наприклад, куртку чи штору.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Так само легко горять паперові серветки та інші легкозаймисті речі.

Крім того, вогник може залишити сильний опік на тілі – температура горіння становить близько двох тисяч градусів.

Навіть прутик, який лишився після згорання вогника, може бути причиною травми.

За словами експерта, візуально визначити якість бенгальського вогника неможливо.

Нагадаємо, пес без лапки відважно воював з терористами і заслужив вищу нагороду, неможливо дивитися без сліз.

Як повідомляв Знай.uа, буковинців просять відмовитися від новорічної забави заради чотирилапих: "У Барсика буде інфаркт!"

Також Знай.uа писав, що пожежна безпека на Новий Рік 2021: головні правила вдалого свята. Ці правила пожежної безпеки допоможуть вам не зіпсувати вам свято.