Незабаром Новий рік, саме тому перша леді Олена Зеленська вирішила підбити підсумки за рік, що минає. Своїх головним досягненням вона вважає реформу шкільного харчування.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram Олена Зеленська зазначила, що зворотний відлік до повного переходу на нове меню в межах реформи шкільного харчування розпочато. До нього залишається всього три дні. Вже з 1 січня 2022 року для шкіл закінчується перехідний період із впровадження нових стандартів.

Фото зі сторінки Олени Зеленської
Фото зі сторінки Олени Зеленської


"Тож зараз підсумовую не лише 2021-й, а значно довший проміжок – починаючи з перших досліджень, коли ми з’ясували масштаб проблеми й почали роботу з надмірним споживанням субпродуктів, газованих напоїв, надлишком цукру, солі та жирів і розробили нове меню – з овочами, фруктами, стравами, корисними й смачними водночас; на законодавчому рівні закріпили інтереси дітей з дієтичними потребами; розпочали модернізацію застарілих харчоблоків", - зазначила вона.



Олена Зеленська зазначила, що потягом осені її команда проводила роз'яснювально-просвітницьку роботу, охопивши регіональними форумами "Реформа системи шкільного харчування" 3 тис. учасників із 24 областей України. Завдання цієї реформи - підвищити обізнаність школярів і батьків щодо здорового харчування, правильних харчових звичок, вплинути на харчову поведінку.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram


"Ми хочемо змінити не лише те, що на столах, а й саму культуру харчування маленьких і дорослих українців. Тож із 1 січня запускаємо не просто реформу харчування, а реформу мислення: від миттєвого задоволення – до усвідомленого підходу до потреб свого організму, душі та розуму", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Олена Зеленська провела унікальну зустріч з послами і розповіла про свою місію: "Дипломатія - сімейна робота". За словами Першої леді, вони володіють так званою "м'якою силою"

Також Знай писав, у Тищенка нахапалася? Перша леді Олена Зеленська заявила, що скумбрія коштує по 8 грн за кг