Ось і відбулося чергове Новорічне святкування - на дворі настав 2022 рік-рік Водяного Тигра.

Але веселощі на цьому не закінчується, адже попереду Різдво, тому потрібно ознайомитися зі списком страв, які повинні бути присутніми на обов'язковому вечорі напередодні цього свята - останнього вечора Різдвяного посту. Адже до появи першої зірки на небі, в цей день ніхто нічого не їсть.

Новий 2022 рік, фото Знай.uа
Новий 2022 рік, фото Знай.uа

І лише після появи зорі приступають до трапези з 12 класичних страв. Обов'язково повинні бути присутніми кутя, узвар. У першому випадку - з куті починали багату вечерю і залишали на ніч на столі, після Святвечора. Це робилося, щоб душі померлих предків спробували частування. А ось узвар теж є частиною традиції, будучи господарем різдвяної вечері. Компот із сухофруктів раніше був одним з найпоширеніших напоїв.

Ще можна взяти вінегрет, традиційно з варених картоплі, буряка, мокрові, квасолі, з маринових або солоних огірків і сирих петрушки і цибулі. Ще потрібно придивитися до вареників з картоплею. На столі може виявитися овочеве рагу, капусняк, голубці, смажена риба, а також асорті з солінь, салат з червонокачанної капусти і ячменю, болгарське лечо, якщо воно готувалося влітку з запечених перцю, помідорів, і, наостанок - яблука, запечені з медом і горіхами.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Різдво, фото: Unian
Різдво, фото: Unian

Нагадаємо, на Різдво, Святвечір та Маланки: Костянтин Грубич поділився стародавніми рецептами наших бабусь

Як повідомляв "Знай.ua", сам Джим Керрі оцінив: мама спекла торт Грінча реальних розмірів і стала зіркою інтернету

Знай.ua писав, Tesla відсвяткувала Різдво під український "Щедрик", показавши світлове шоу машинами: "Знизьте чортові ціни"