Від 2500 до 4000 гривень: українським студентам підвищать стипендію вже через місяць

Студенти починаючи з січня отримуватимуть у півтора рази більше, а от у студентів профтехучилищ - у 2,5 рази. Виходить, що учні профтехучилищ замість 490 грн отримуватимуть тепер 1250 грн. Бакалаврам заплатять вже 1510 гривень, а якщо студент на підвищеній стипендії, то зовсім 1930 гривень. Студенти вузів - 2000 грн (підвищена - 2550 грн).

Президентська стипендія замість 2750 гривень тепер складатиме 4400, однак, все ще залежить від місця навчання, а також рівня студента. Стипендія від Кабміну за особливі заслуги також зросте і становитиме від 2500 грн до 4000 грн.

Студенти, фото: Знай.иа
Студенти, фото: Знай.иа

Тіна Кароль зізналася, як вона справляється з сином-підлітком без чоловіка: "Я виховую лідера"

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Зовсім недавно Тіна Кароль навідалася в студію популярного шоу "Зірковий шлях", де дала велике і відверте інтерв'ю. Одним з найцікавіших питань виявилося виховання її 13-річного сина Веніаміна, який вже тривалий час навчається в престижній школі Великобританії. Телеведучий запитав її, як це, бути за маму і тата. Адже відомо, що її чоловік Євген Огір помер кілька років тому і співачка фактично виховує підлітка сама.

"Я виховую лідера. Він все одно повернеться в Україну, дуже скоро насправді. Він не мажор, не мамин син. Він син вдома, але не там. І найголовніше, що не через призму мами його сприймали", - сказала артистка.

Тіна Кароль, фото: Instagram
Тіна Кароль, фото: Instagram

Чорне море біля берегів української Євпаторії стало "золотим": ось так вода перетворюється на "пиво"

Багато людей вирішили, що це результат якогось катаклізму. Виявилося, що явищу є просте пояснення. Про це стало відомо завдяки відео, яке з'явилося в мережі YouTube. Автори відео розповіли, що нічого екстраординарного в кольорі води немає – таке явища часто можна спостерігати після шторму, коли хвилі піднімають пісок.

"Нічого екстраординарного в цьому немає. Звичайне природне явище після сильних штормів, хвиля піднімає пісок - ось тобі і "катаклізм" (а якщо на відео ще й фільтри Додати - так взагалі Армагеддон). Таке явище часто зустрічається на західному узбережжі Криму, де пляжі піщані, а також на Керченському півострові, в Учкуївці в Севастополі, та багато де.",- пишуть в мережі експерти.

Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube
Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube

Олів'є і шуба за 960 гривень або фаст-фуд? Яка альтернатива звичним новорічним застіллям

У сюжеті ТСН розповіли, як зустріти Новий рік і при цьому не вбитися на кухні, чи є за кордоном альтернатива Олів'є і чи зручно запрошувати гостей додому, де кожен буде годувати себе сам. За словами Марічки Падалко, вона любить готувати на Новий Рік смаколики, але не дуже любить їх їсти. Вона опитала подруг у Вашингтоні та Берліні, як вони готуються до Нового року.

"На 11 місяці життя в Штатах мені захотілося оселедця під шубою і Олів'є. Для американців це дивовижні продукти, тому що в США таке не їдять", - зізналася подруга Ольга.

Олів'є, фото: YouTube
Олів'є, фото: YouTube

Анна Трінчер засунула палець хлопцеві в інтимне місце і зняла все на камеру: Олександр Волошин такого не очікував, довелося тікати

Як відомо, дівчина нещодавно побралася зі своїм хлопцем. Обранцем 20-річної співачки став 24-річний скандальний блогер Олександр Волошин. Часто пара проводить час разом і сама Трінчер публікує кумедні відео. 28 грудня дівчина показала як схопила Андрія за сідниці, весело сміючись. За її словами, наречений одягнув її дитячі штанці від піжами.

"У той час я випадково беру для Саші термобілизну (свої дитячі шанішки від піжами)", - повідомила вона.

Анна Трінчер, фото з Instagram
Анна Трінчер, фото з Instagram