У МВС України нагадали рибалкам правила безпеки під час зимових активностях. Перш, ніж відправитися за уловом, слід ознайомитися з цими правилами.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Міністерство внутрішніх справ України, де регулярно сповіщають про головні новини країни.

Перш за все варто не забути про телефон, і покласти його в кишеню, щоб в будь-який момент можна було зателефонувати і попросити про допомогу.

Також, в МВС рекомендують покласти в кишеню два великих цвяха, за допомогою яких можна вибратися на поверхню, якщо ви провалитеся.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За час риболовлі на невеликій ділянці не варто пробивати відразу багато дірок, і відстань між ними має бути не менше 5-6 метрів.

Міцність льоду найкраще перевіряти за допомогою спеціального приладу, і якщо після першого удару з'являється вода, то заходити на лід забороняється, так як це може бути небезпечно.

Зимова рибалка, фото: МВС
Зимова рибалка, фото: МВС

З собою обов'язково потрібно мати рятувальну мотузку довжиною в 15-20 Петрів, і петлею на одній стороні.

Небажано стрибати на льоду, так як це може закінчитися летальним результатом.

Переміщатися по льоду, товщина якого менше 7 сантиметрів-небезпечно для життя.

"Пам'ятайте, що жодна риба не варта втраченого життя і здоров'я" - сказано в повідомленні під постом.

Нагадаємо, що рятувальники застерегли українців від небезпеки перед Різдвом

Раніше повідомляли, що ґатунокєрнополяни влаштували небезпечну вечірку на тонкому льоду-рибалка дорожча за життя

Також, Знай повідомляв, що в Дніпрі рибалці вдалося зловити двох величезних коропів.