Коли мова йде про ромiв, у багатьох в голові спливає багато стереотипів. Наприклад, що вони крадуть, можуть навести порчу, мало освічені, і так далі. Журналісти вирішили поговорити з циганським бароном Петром I, щоб дізнатися, чи так це насправді.

Нове інтерв'ю вийшло на YouTube-каналі TUT.BY.

Проживає він у Чернігівській області, і розповів, як вийшло отримати це звання. Петро зазначає, що коли його народ кочував, то зазвичай треба було вибирати лідера, якого і називали бароном. Він вирішував всі кадрові питання-де який конфлікт, суди, бійки, злодійство. На цій посаді він вже 17 років, і це ніби ціла династія - до цього пост займав батько і брат чоловіка.

Циганський барон Петро, фото: скріншот з відео
Циганський барон Петро, фото: скріншот з відео

Вдома Петро зберігає багато зброї, і до слова, як він зазначає, то у них немає правил йти подавати до суду, якщо щось сталося. В основному у них прийнято "кров за кров".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Далі Петро вирішив розвіяти стереотипи про те, що його люди дуже багато крадуть:

Циганський барон Петро, фото: скріншот з відео
Циганський барон Петро, фото: скріншот з відео

"Це не так. Ромський народ-самий тихий і спокійний. Але, що стосується ранніх часів, коли кочували-так. Циганки ходили по селах, і максимум, що вони могли вкрасти - це курку, і це вважалося не негожим. Що стосується чоловіків, то вони кради коней, і це вважалося гідністю".

Більшість людей ромського народу працюють на звичайних роботах, і це також вважається гідним. Сам барон працював і пожежним, і водієм, але, основний вид діяльності-ансамбль. Станом на сьогоднішній день він вже на пенсії.

Нагадаємо, що ромського барона провели на той світ з розкішшю фараонів

Раніше повідомлялося, що львовянин відправив додому банду золотих ручок із Закарпаття

Також, У Києві спіймали нелюда, що наживався на людському горі:"збирав гроші на похорон".