Мандарини - головна складова новорічної ночі і в принципі зими. Запах ялинових гілок ,"Один вдома" по телевізору і солодкі цитрусові, які їдяться, як насіння.

Але іноді буває так, що трапляється кислий фрукт, який змушує одличчя скривитися. А нам же не хочеться бути перекошеними при зустрічі Нового 2022 року і дивитися на такі ж обличчя гостей?

Ми приготували для вас топ порад, щоб вибрати саме солодкі мандарини, не пробуючи їх. Секретами поділилася Інна Печерська з Києва.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Спочатку, оцініть розмір мандарин. Кислі сорти зазвичай великі, а солодкі - середні або дрібні.

Популярні новини зараз
Україні загрожує повне занурення у темряву, якщо головну проблему не вирішити вже зараз Почніть відкладати вже зараз: що здорожчає перед Новим роком Україна може отримати нові ракети, які дістануть окупантів у глибокому тилу Тіна Кароль задерла ноги не гірше за Різатдінову і показала хутро: "Теплого кольору і натуральний теплий"
Показати ще

Зважте плоди в руках. Солодкі будуть важчими, ніж кислі.

Оцініть також і зовнішній вигляд: на шкірці не повинно бути плям і слідів цвілі.

Грузинські і турецькі мандарини мають кисло-солодкий смак і невелику кількість кісточок, а ось найсолодшими по праву вважаються іспанські. Вони яскраво-помаранчеві, і в них часто багато кісточок.

Ну і останній лайфхак: якщо шкірка легко відстає від плоду майже цілком - значить, він стиглий.

Ось і все хитрощі. Користуйтеся ними, щоб насолоджуватися солодкими мандаринами всю зиму.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео
Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Нагадаємо, бутерброди, мандарини і оселедець під шубою: як змінилися ціни на новорічне меню за 6 років.

Раніше ми повідомляли про те, скільки можна з'їсти мандарин в день, щоб не "злиплося"