Буває так, що ми купуємо подарунки своїм близьким на Новий рік такі, які хочемо самі, і тоді приходить неприємне почуття - розчарування, адже у відповідь отримуємо просту шкарпетку, а якщо пощастить, то цілих дві. Коли наш сюрприз не викликає тих емоцій, на які ми розраховували, хочеться скоріше забути ритуал "дарування".

Наприклад, 5 січня жителі США називають Днем повернення новорічних подарунків, так як саме в цей день відбувається величезна кількість повернень в магазини. Експерт ділового і світського етикету розповіла, що можна дарувати і як робити подарунки так, щоб всі залишалися задоволеними.

Про це стало відомо завдяки порадам експертки з етикету Юлії Юдіної в програмі "Твій день", сюжет вже у мережі YouTube.

Новорічні подарунки, скріншот: YouTube
Новорічні подарунки, скріншот: YouTube

"По-перше, головне правило: ми завжди думаємо не про своє бажання при придбанні подарунка, а приміряємо цей подарунок тій людині, якій ми збираємося подарувати. І ми завжди оцінюємо його бажання і оцінюємо його можливості, щоб не зробити подарунок занадто дорогим і не поставити людину в незручне становище", - говорить Юлія.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Новорічні подарунки, скріншот: YouTube
Новорічні подарунки, скріншот: YouTube

Вирішуючи, скільки витратити, робити вибір на користь занадто дорогого подарунка - дійсно погана ідея: "Занадто дорогі подарунки, як правило, ставлять в незручне становище, особливо якщо ви даруєте його людині з більш низькими фінансовими можливостями, ніж ваші. Більш того, якщо людина вважатиме цей подарунок занадто дорогим для себе, він може вам повернути його назад".

Юлія Юдіна, скріншот: YouTube
Юлія Юдіна, скріншот: YouTube

Людина може витратити всі свої заощадження, щоб подякувати Вам у відповідь. Уникнути такої ситуації неважко, слід уважно подумати про людину, її бажання і можливості.

І якщо серед друзів і знайомих доведеться покладатися на свою інтуїцію, то для тих, хто думає про подарунок для колеги або що подарувати босові, точні цифри, на які можна орієнтуватися, дійсно існують: "Є правила по даруванню подарунків в діловому етикеті. І вважається, що якщо ви даруєте подарунок, особливо якщо ви даруєте подарунок своєму босові, або колезі, який вище вас за посадою, то сума подарунка не повинна перевищувати більш, ніж 15% вашої заробітної плати. Ось таке правило в діловому етикеті є".

А ось популярні зараз wish-листи, в яких можна вказати, про що Ви мрієте і що хочете отримати, цілком відповідають нормам етикету:

"Сучасний етикет не забороняє wish-листи, і вважає це навіть як би полегшенням завдань. Єдиний момент, про який просять етикетні правила, коли Ви публікуєте wish-лист на спеціальному ресурсі, ставте, будь ласка, віконця для того, щоб люди могли відзначити: я забираю цей подарунок. Тобто, він вже купується. Щоб не отримати п'ять однакових шовкових хусток".

Раніше повідомляли, що робити, якщо немає з ким зустрічати Новий рік? Ірена Карпа поділилася порадами для холостяків і холостячок.

Як повідомляв Знай.uа, ситне блюдо за 5 хвилин: рецепт тигрових куль з філе і моркви.

Знай.uа писав, як зробити об'ємну сніжинку: покрокова інструкція, щоб досягти ефекту 3D.