За останні 10 місяців Україну покинули понад 600 тисяч українців. Це рекордний показник за останні 11 років. У світі наша країна посідає 8 місце за кількістю міжнародних мігрантів. Чи дійсно до 2100 року українська нація скоротиться вдвічі, з’ясовували журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

За повідомленням Офісу омбудсмена України, загалом з 2011 по 2020 роки до країни не повернулися понад 2,5 млн українців, крім того міграція набула величезних обертів. Погана економічна ситуація, стрімке старіння нації, відсутність демографічної політики та 8 рік війни — це чинники, які впливають на скорочення українського населення.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

«22 мільйони українців — це наш прогноз на кінець цього століття. Ми рахуємо за методологію: смертність, народжуваність, міграція. Інших чинників немає», — коментує Олександр Гладун, заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто зазначити, що причинами демографічної кризи в країні є низький коефіцієнт народжуваності. На підрахунками науковців, аби не відбувалося скорочення населення України за рахунок природного чинника, 10 жінок повинні народжувати 22 дитини. Сьогодні цей показник менший у двічі.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Останній перепис українського населення проводили у 2001 році. Потім щороку до цієї цифри додавали новонароджених і прибулих до країни, а також віднімали кількість померлих та тих громадян, які виїхали з України. За такими підрахунками на 2021 рік країна налічує близько 41 мільйон жителів, проте настільки точною є ця цифра, не може сказати ніхто.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Сьогодні тенденції в українських сім’ях змінилися до більш пізнього планування дітей. У пріоритеті стоїть вирішення соціальних питань: кар’єра, робота та купівля власного житла.

Нагадаємо, що демографічна криза в Україні: в ООН дали невтішні прогнози. В ООН оприлюднили цифри, на скільки стане менше українців за 30 років

Як раніше повідомляв "Знай.ua", ООН спрогнозувала демографічну катастрофу в Україні: почався зворотний відлік.

"Знай.ua" також писав про те, що ООН шо