Офіцер ЗСУ Меджит дуже хоче показати дочці всю красу Криму, згадуючи про наймасштабніший злочин режиму СРСР-про депортацію кримських татар з історичної батьківщини.

Це справжня трагедія для кожної сім'ї, яка торкнулася і сім'ю Меджита, про що було розказано на офіційній сторінці пресслужби операції об'єднаних сил (ООС) в соціальній мережі Facebook. Там щодня з'являється безліч новин про наших воїнів на Донбасі. Вранці і ввечері публікуються зведення, в ході яких розповідають про порушення з боку російсько-окупаційних військ.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

"У літописі сім'ї нашого героя є така сумна сторінка: коли в 1944-му прадід Меджита повернувся після поранення з фронту в Криму, рідний дім виявилася порожньою - дружину і трьох його дітей насильно вивезли з території півострова в Узбекистан. Розшукати сім'ю вдалося лише через кілька місяців, а повернутися на історичну батьківщину сім'я змогла лише на початку 90-х років минулого століття...", - йдеться в повідомленні. ООС

Відтоді минуло близько 70 років, після окупації Криму репресії РФ проти кримських татар повернулися. Тому, добровільно покинувши півострів, щоб стати офіцером ЗСУ, Меджит хоче звільнити рідні землі. У 2014 році він закінчував школу в Криму, але повинен був різко подорослішати.

"Якщо на материковій частині країни українську мову і літературу в школах вивчають по чотири або п'ять разів на тиждень, то в Криму програма передбачала лише по одній годині для кожного з цих предметів, а решта уроків взагалі викладалася російською. Тому, коли під час окупації півострова розповідали про утиски російськомовного населення, це дійсно Виглядало смішно", - зазначає він.

У 2019 році він зважився на проходження служби в повітряно-десантній бригаді і взяв собі позивний "Крим". Поки він захищатиме українські землі, вдома його чекає дружина, з якою він познайомився ще в школі.

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, воїн ЗСУ Тимур сподівався на міліцію і армію України в 2014, але пішов воювати на Донбасі сам: "І на що перетворили мирне життя"

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти скинули міни з безпілотника на Донбасі і поранили воїна ЗСУ: атакують навіть у свята

Знай.ua писав, святий Миколай не забув: маленькі українці поділилися подарунками з дітьми Донеччини та Луганщини