Дружина президента Володимира Зеленського Олена знову повернулася до обговорення безбар'єрності в Україні, щоб привести процентні дані цієї проблеми і розповісти про якусь Шпаргалку для архітекторів, будівельників та інших людей, у кого є бажання допомагати іншим.

Вона намагається зробити життя в Україні кращим, періодично розповідаючи про свої досягнення в цьому плані або про те, що станеться в майбутньому, про важливі проекти, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 1,7 мільйона чоловік.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"За статистикою, до 50% українців мають проблеми з мобільністю. Більшість (30-40%) – це люди старшого віку, 10-12% – люди з інвалідністю. Ще близько 1,5% – люди, які зараз хворіють, 2% – вагітні та батьки з колясками. Тобто можна точно сказати: періодично ми всі буваємо маломобільними - коли досягаємо певного віку, навантажені, йдемо з дитиною, погано себе почуваємо і просто втомлені. Отже, всім нам потрібна максимально комфортна інфраструктура - під'їзди, Тротуари, зупинки", - повідомляє Олена Зеленська.

Вона представила українцям альбом безбар'єрних рішень, який виступає посібником, щоб перетворювати навколишній простір в безбар'єрний і доступний кожному. За її словами, в першому розділі йдеться не тільки про архітектуру, але, що немало важливо, про психологію, щоб з'явилося усвідомлення - потрібне однаково зручне середовище для кожного.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"Наступні розділи каталогу розкажуть, якою має бути доступна вулична інфраструктура, громадські простори і споруди", - підкреслює Олена.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запропонував українцям творити самим - надія є: "З цього дня..."

Як повідомляв "Знай.ua", жорсткіше Ангели Меркель: новий міністр оборони Німеччини щільно взялася за Володимира Путіна і Росію

Знай.ua писав, Олена Кравець з "Квартал 95" розповіла про образи на Зеленського за відсутність звання Заслуженого артиста: "Не хотілося..."