Новий Рік вже зовсім скоро, залишилося менше двох тижнів до головного свята українців.

У зв'язку з новорічним застіллям все і замислюються - а скільки ж потрібно витратити на меню, щоб воно було мало-мальськи різноманітним, смачним і не розійшлося за один день. Благо на Youtube-каналі "Факти ICTV" з'явився окремий ролик, присвячений тому, скільки ж потрібно буде витратити на новорічний стіл.

Новорічний стіл,  фото Getty Images
Новорічний стіл, фото Getty Images

"У Національному науковому центрі Інститут аграрної економіки визнали, що витрати зростуть майже на +10%. Тобто за новорічне меню сім'ї доведеться викласти 1884 грн", - йдеться в описі до ролика.

Валерія Черненко спочатку прикупила картоплю на салат Олів'є. Взяла Найдешевший, український, по 17 грн/кг і витратила 25 гривень. Ще потрібна морква по 12,79 грн/кг. А ось огірочки вибрала консервовані, покупні. Маленьку баночку за 48 грн. Ще вона придивилася до консервованого горошку - 20 гривень за баночку. Курячі яйця - від 40 гривень за десяток. Варена ковбаса - 120 гривень за четвертинку. Деякі все ж не хочуть купувати ковбасу і віддають перевагу курячому філе, язику або крабовому м'ясу. У підсумку тазик до 3 кг салату обійшовся десь в 200 гривень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Скрін, відео YouTube Олів'є
Скрін, відео YouTube Олів'є

Овочі на ринках дорогі, що перевірила на собі Валерія Черненко. Вона підійшла до однієї з жінок, щоб дізнатися ціну буряка і моркви - 20 і 18 гривень, відповідно. Кілограм оселедця в рибному магазині обійдеться в 95 гривень. Тому, враховуючи ціни, оселедець під шубою обходиться в 140 гривень.

Холодець - 320 гривень (на чотирьох); запечена курка - 250 гривень. У загальній вартості - вона витратила 1300 гривень, включаючи ще не зазначені мандарини, червону ікру і шампанське.

Нагадаємо, ідеальний салат "Олів'є" до Нового Року або Різдва: які 2 інгредієнта краще замінити

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт копченого в розсолі сала з часничком - 2 години і все готово: цей "десерт", навіть під ялинку покласти можна

Знай.ua писав, десерт без яєць, молока і вершків: рецепт для економних і постійно зайнятих