Мобільний додаток «Порятунок у горах» для туристів, які планують вирушити в піші мандрівки Карпатами, презентували в Державній службі з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області. Як працює новий застосунок, дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

В управлінні ДСНС зазначають, що впровадження системи GРS-моніторингу, в першу чергу, проводиться для підвищення рівня безпеки у гірському туризмі. Застосунок призначений для передачі сигналів «SOS» із географічними координатами при виникненні надзвичайних ситуацій в гірській місцевості. За допомогою додатку користувачі лише двома натисками зможуть сповістити гірську пошуково-рятувальну службу про надзвичайну ситуацію з точними координатами місця.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Поганий мобільний зв’язок, з яким в горах часто бувають перебої, – не проблема. Достатньо на секунди потрапити в мінімальну зону зв’язку, щоб програма автоматично відправила повідомлення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Такі додатки давно працюють за кордоном, однак для України це перша розробка, робота над якою тривала майже рік. Наразі, застосунок працює в тестовому режимі і доступний для завантаження лише на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Гірські рятувальники наголошують, що прихильникам активного відпочинку, які вирушають в гори, варто не нехтувати нормами безпеки і заздалегідь реєструвати мобільний додаток «Порятунок у горах». Протягом цього року лише на Прикарпатті рятувальникам довелося надавати допомогу 200 заблукалим мандрівникам.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Нагадаємо, Івано-Франківськ перетворився на казкову Лапландію: кадри засніженого міста

Як повідомляв "Знай.ua", Київ у крижаному полоні: у місті оголошено і рівень небезпеки

Знай.ua писав, як не травмуватися при ожеледиці? МВС дало поради українцям щодо поведінки в "слизький" період