Сьогодні, 20 грудня, у світі відзначають Міжнародний день солідарності людей, день пам'яті преподобного Павла Слухливого та святителя Амвросія Медіоланського, а також День гри. Наші предки цього дня передбачали, якою буде погода в січні.

Це 354-й день року, а отже, до кінця року залишилося лише 11 днів – час подбати про подарунки під ялиночку.

Сонце сьогодні встало о 7:55, опиниться в зеніті об 11:55 і зайде за горизонт о 15:55. Тривалість світлового дня – 8 годин, спадаючий місяць.

Іменини

У Антонів, Василів, Гнатів, Григоріїв, Іванів, Левів, Михайлів, Никифорів, Нілів, Павлів, Петрів, Сергіїв.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У кого День народження

1805 року народився Томас Грем, шотландський хімік, який став основоположником колоїдної хімії.

У 1974 році народився Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України у складі добровольчих формувань, який трагічно загинув від снайперської кулі 29 червня 2016 року.

Василь Сліпак - фото wz.lviv.ua
Василь Сліпак - фото wz.lviv.ua

Хто такий святий Амвросій

Амвросій жив у 4 столітті нашої ери. Він народився в італійському містечку Тревіре. Багаті батьки-християни дали сину престижну освіту, яка дозволила йому зайняти посаду управителя кількох провінцій в Мілані.

Проте після смерті батька чоловік все покинув і вирушив до Риму. Там він продовжив навчатися і став адвокатом, а потім радником префекта.

Прийнявши хрещення, Амвросій отримав сан єпископа. Всі свої статки він передав храму і доживав в аскезі. Все своє життя він присвятив боротьбі із язичництвом та єрессю.

Амвросій Медіоланський, фото: Хризма.рф
Амвросій Медіоланський, фото: Хризма.рф

Традиції на Амвросія

Цього дня заборонялося веселитися і сміятися. Належало приділити увагу худобі та хатнім справам.

Незаміжнім дівчатам цього дня треба було вишивати та шити. Чим краще це у них виходило, тим швидше і вдаліше вони вийдуть заміж.

Народні прикмети

Ясне небо — до приходу морозів.

Яка погода сьогодні, така і в січні буде.

Все засипало мокрим снігом — влітку чекай вологої та мокрої погоди.

Сонце сховалося за хмари - наближається снігопад.

Зима холодна — весна буде з поганою погодою, а влітку прийде спека.

Нагадаємо, головна ялинка України сяє: як Віталій Кличко лісову красуню на Софіївській площі запалював

Як повідомляв "Знай.ua", 19 грудня - Миколи Чудотворця: що обов'язково потрібно зробили в цей день, щоб бути здоровим весь рік

Знай.ua писав, День Святого Миколая: кращі привітання для близьких у віршах і прозі