Для наших читачів, які відчувають хронічні проблеми з дихальною системою, з'явилися важливі новини. Так, у Національній службі здоров'я України розповіли, яку безкоштовну медичну допомогу можуть отримати українці з бронхіальною астмою.

Про це стало відомо завдяки заяві представниці НСЗУ Христини Петрик.

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Повідомляється, що пацієнти з бронхіальною астмою можуть отримати ліки та необхідні медичні послуги як первинної, так і спеціалізованої медичної допомоги безкоштовно за програмою медичних гарантій.

Щоб отримати послугу безкоштовно, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або терапевта або педіатра, з яким укладена Декларація.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

В даний час до Реєстру лікарських засобів, що підлягають відшкодуванню, входять 16 лікарських засобів для лікування бронхіальної астми, шість з яких українці можуть отримати безоплатно, а 10 – з доплатою.

Знайти потрібне медичний заклад, аптеку або подивитися список ліків можна на сайті Нацслужби.

Раніше повідомляли, українцям дали ще один шанс отримати 8000 грн: кому світить допомога від держави і що для цього потрібна.

Як повідомляв Знай.uа, українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох.

Знай.uа писав, у МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили".