Для мільйонів українців, які продовжують зберігати в собі почуття патріотизму, з'явилися доволі сумні новини. Стало відомо, що за 10 місяців 2021 року територію країни залишили і досі не повернулися додому понад 600 тисяч громадян. Зазначається, що це вже рекордний показник за 11 останніх років.

Про це свідчать дані платформи для отримання відкритих даних "OpenDataBot".

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

"У першій половині десятих років Україна щорічно втрачала близько 500 тис. людей. Після 2014-го щорічна кількість тих, хто не повернувся помітно знизилася, але рахунок все одно йшов на сотні тисяч", - йдеться в повідомленні.

Згідно з опублікованою статистикою, коронавірусний 2020 рік був єдиним з позитивним сальдо. Минулого року українців, які повернулися додому, було на 80 тисяч більше, ніж тих, хто виїхав.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Всього з 2011 по 2020 рр. до країни не повернулися 2,6 млн громадян України", - йдеться в повідомленні.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Незважаючи на нинішні показники, якщо в листопаді-грудні не буде масового повернення українців додому, то сукупне негативне сальдо за 11 років складе більше 3.3 млн осіб.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, згідно з даними опитування, кожен четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію роботи за кордоном: працювати без офіційного оформлення і навіть в закритому приміщенні без можливості його покинути; перетнути кордон незаконним способом; віддати свій паспорт, телефон і особисті речі роботодавцю.

Протягом 2019-2021 років, за даними опитування, 46 тис. українців постраждали від торгівлі людьми: близько двох третин з них потрапили в мережі торговців людьми за кордоном.

За оцінками, майже 1,2 млн українців працювали за кордоном у 2021 році, що перевищує показник 2019 року на 11%. Серед цих людей 42% були працевлаштовані неофіційно (два роки тому ця частка становила 30%).

Раніше повідомляли, Польща працевлаштувала понад пів мільйона українців: куди масово виїжджали заробітчани в останні роки.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі після затримання копами загинув молодий українець: стало важко дихати, втратив свідомість.

Знай.uа писав, заробітки на чужій долі? Польські копи затримали українців, звинувативши їх у пособництві нелегальним мігрантам.