Ексголова екологічної інспекції Єгор Фірсов зовсім недавно показав українцям справжню передноворічну атмосферу, але з чорним снігом в Івано-Франківській області.
Жителі кількох населених пунктів скаржаться на Бурштинську ТЕС, яка продовжує роботу на вугіллі і зношеному обладнанні, будучи найстарішою серед десяти кращих (в гіршому сенсі) станцій в Європі.

Чорний сніг, фото: Facebook
Чорний сніг, фото: Facebook

А зараз Фірсов показав наслідки зміни клімату в Кенії.

"Раніше на цьому місці було озеро, а тепер трупи ослаблених жирафів на сухій землі. Страшна посуха в Кенії змушує людей і тварин боротися за їжу і воду. Тварини настільки виснажилися, що застрягли в грязі і не змогли вибратися. За даними ООН, вже 2,1 мільйона кенійців зіткнулися з голодом і потребують гуманітарної допомоги. За прогнозами, через дефіцит води, загинуть понад 4000 жирафів", - пише чоловік у публікації.

Він заявив, що тепер всьому світу доведеться зіткнутися з новими реаліями, адаптуватися і бути готовим до всього, щоб зберегти шанси на виживання. Але ось українці подібних переживань не оцінили, пропонуючи оцінити ситуацію в столиці та інших наших містах.

Клімат в Кенії, фото: Facebook
Клімат в Кенії, фото: Facebook

Клімат в Кенії, фото: Facebook
Клімат в Кенії, фото: Facebook

"Навіщо на Кенію дивитися? Напишіть про Київ, який захлинається у вихлопних газах, про знищення зелених зон закочуванням їх в асфальт. Наведіть порядок у своїй країні", "Просто капіталізм себе вичерпав. Пора відмовлятися від товарно-грошових відносин. Тому що, планеті і людству буде гаплик. Технологій і сировинних ресурсів достатньо", - пишуть користувачі в коментарях.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, у Києві в озеро злили нафтопродукти, назріває екологічна біда - "У промислових масштабах"

Як повідомляв "Знай.ua", принц Вільям і Кейт Міддлтон показали всьому світу свій новий електрокар за 4 мільйони: мешканці займають чергу за півроку

Знай.ua писав, в секонді за копійки: чому українці не можуть собі дозволити одяг з мінімалкою і як викручуються в кризу