ВООЗ розповіла про заразність варіанту "Омікрона". Про це повідомляє портал AFP.

Новий штам коронавірусу вперше зафіксували в Ботсвані і Південно-Африканської Республіки 26 листопада 2021 року. Дослідники відразу ж помітили, що Африканська різновид коронавірусу є більш заразною і набагато швидше мутують.

Згодом новий штам зафіксували в Ізраїлі, Гонконзі, Бельгії, Німеччині, а також в інших країнах. Українська влада у зв'язку з цим посилила в'їзд для всіх, хто їде з Африки. Українці, які були в Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні та Республіці Мозамбік.

Коронавірус. Фото: EURACTIV
Коронавірус. Фото: EURACTIV
Коронавірус. Фото: EURACTIV

Про новий штамп м ходили різні чутки і гіпотези, проте ВООЗ прибрали частину побоювань щодо нового штаму. Вони відзначають, що Omicron більш заразний, ніж Delta, і знижує ефективність вакцини, але викликає менш серйозні симптоми.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За даними ВООЗ, станом на 9 грудня Omicron виявили в 63 країнах. Більш швидка передача була відзначена в Південній Африці, де Delta менш поширена, і у Великобританії, де Delta є домінуючим штамом.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 28 листопада

Раніше повідомляли, у Мукачеві вакцинацію перетворили на лотерею: автомобіль, велосипеди та самокати за щеплення. Вони вирішили влаштувати лотерею і серед вакцинованих розіграти автомобіль, 15 велосипедів, 15 електросамокатів і 15 телевізорів.