Стало відомо про те, що в Україну прибув Вифлеємський вогонь миру, і його вперше буде розводити по регіонах "Укрзалізниця". Отримати вогонь для свого будинку зможуть отримати всі бажаючі.

Як повідомили в прес-службі компанії, 12 грудня о 20:00 організація "Пласт" передала вогонь представникам перевізника.

Увечері неділі в Михайлівський собор доставили Вифлеємський вогонь миру, і всі бажаючі могли прийти, щоб запалити від нього свічку.

Далі його планують поширити обласними центрами, лікарнями, церквами, притулками, а також відвезуть і захисникам України на Донбас.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цього року його вперше розвозитимуть за допомогою "Укрзалізниці".

Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA
Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA

"У рамках спільного заходу провідники 15 поїздів доставлять вогонь на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Маріуполя, Костянтинівки та Лисичанська менш ніж за добу. Вже 13 Грудня з 14:00 до 22:00 будь-хто зможе отримати вогонь для свого будинку на зазначених вокзалах. Там будуть встановлені безпечні стенди з Віфлеємським вогнем миру. Нагадуємо, що на вокзалах "Укрзалізниці" діє обов'язковий масковий режим", - зазначили в УЗ.

Проте, далеко не всі зраділи, користувачі під публікацією в Facebook відреагували коментарями у дусі «21 століття», «навіщо?», «коли ви навчитесь доставляти людей» та «можливо гелікоптером швидше?».

Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA
Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA

Нагадаємо, що Вифлеємський вогонь - міжнародна щорічна скаутська акція, яка приурочена святкуванню Різдва Христового, і полягає вона в тому, щоб поширити по світу символічний вогонь, який був запалений на місці народження Ісуса Христа.

Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA
Вифлеємський вогонь, фото: facebook.com/PlastUA

В Україну його доставляють з 1999 року, і він символізує мир, любов і добро.

Нагадаємо, що Зеленському віддали Вифлеємський Вогонь Миру: лампадка вже в Києві

Раніше повідомлялося, що Новий Рік 2021: історія і традиції головного свята в році

Також, Закарпатська ОДА "загорілася" святим вогнем: з Віфлеєму - до народу