Міжнародна група астрономів виявила екзопланету, яка обертається навколо своєї зірки за вісім годин. Про це повідомляє Массачусетський технологічний інститут.

Екзопланета, що отримала назву GJ 367b володіє воістину унікальними характеристиками. У нашій Сонячній системі немає нічого подібного.

Здивувала Нова екзопланета і іншими показниками-вона кам'яниста і набагато щільніше Землі, проте за своєю структурою схожа на Меркурій, тобто володіє великим твердим металевим ядром, що складається з заліза і нікелю.

Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm
Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm

Знайдена планета обертається навколо карликової зірки, яка вдвічі менше Сонця. Наукові співробітники зробили припущення, що на планеті GJ 367b неймовірно жарко - 1300-1500 градусів за Цельсієм.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому планета зовсім не маленька і наближається до Марса. Вона одна з найбільш легких планет, яку знайшли вчені. За оцінками вчених, сусіди GJ 367 b за планетною системою можуть перебувати в зоні населеності.

Раніше повідомляли, у Львові маленька дівчинка вдавилася їжею. Як допомогти дитині в такій ситуації: інструкція від медиків.

Як повідомляв Знай.uа, українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох. Як повідомив віце-прем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, обіцяну тисячу гривень за програмою " є-Підтримка "можна отримати тільки після того, як вакцинований українець згенерує свій сертифікат у додатку"Дія".

Знай.uа писав, у МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили". Віктор Ляшко повідомив, що станом на 7 грудня в Україні вже вакцинували понад 40 тисяч дітей старше 12 років. До того ж він додав що незабаром можуть дозволити прищеплювати і більш молодших.