У студії телепередачі "Твій день" на телеканалі "1+1" вирішили підготувати українців до того, чого не омине жоден українець - до ожеледиці.

Поступово ми помічаємо, як плюсова температура все ж йде. Дні грудня закінчуються дуже швидко, випадають опади - мокрий сніг і дощі - і на дорогах, як і на тротуарах з'являється ожеледь. Це актуальна тема, обговорення якої дозволить розібратися, як правильно падати, щоб не отримати травму, або взагалі - як уникнути падінь, вибравши правильну тактику ходьби.

Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua
Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua

З цим допоміг розібратися лікар Олексій Казаков та представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Дуже багато травм, в основному, в цей час. Але лікар Олексій Казаков поділився порадами, Як утриматися на льоду і не піддати себе травмам. Найголовніше - ходити акуратно, в зимовому взутті, маленькими кроками. Ще потрібно ходити на зігнутих ногах", - повідомляється в студії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ожеледиця
Ожеледиця

А ось ДСНС повідомляє кілька пунктів: вибирати взуття з протектором на підошві, ходити неквапливо, ноги розслабити в колінах, не тримати руки в кишенях, ходити тротуарами, які були посипані піском і сіллю, при падінні голову голову притиснути до грудей, а руки - до тулуба, не перебігати проїжджу частину.

Нагадаємо, Івано-Франківськ перетворився на казкову Лапландію: кадри засніженого міста

Як повідомляв "Знай.ua", Київ у крижаному полоні: у місті оголошено і рівень небезпеки

Знай.ua писав, як не травмуватися при ожеледиці? МВС дало поради українцям щодо поведінки в "слизький" період