Папа Римський Франциск, лідер католицької церкви, заявив, що секс поза шлюбом не є «найсерйознішим» гріхом. Про це пише видання Independent.

Під час прес-конференції, відповідаючи на запитання репортерів на зворотному шляху до Італії з Греції, Папа зазначив, що «гріхи плоті не найсерйозніші».

Замість цього він назвав гордість і ненависть "найсерйознішими" гріхами.

Папу також запитали про відставку архієпископа Парижа Мішеля Апетіта, який на початку цього місяця вирішив піти у відставку після того, як французький журнал заявив, що у нього були інтимні стосунки з жінкою.

Папа Римський, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Папа Римський, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Традиційно архієпископи і вищі члени католицької церкви дотримуються безшлюбності духовенства, що означає Утримання від сексу.

Архієпископ заперечував цей зв'язок і стверджував, що «потрапив у незручну ситуацію з людиною, яка багато разів контактувала зі мною».

Папа, який прийняв відставку архієпископа, сказав, що «це був його промах, порушення шостої заповіді, але не повне».

Шоста заповідь говорить, "не перелюбствуй", що відноситься до людей, які займаються сексом поза шлюбом, але Папа припустив, що це може ставитися до священиків, які не дотримуються цнотливості. Папа зазначив, що відсторонив архієпископа від служіння через «плітки».

Папа Римський Франциск, фото Getty
Папа Римський Франциск, фото Getty

"Ми всі грішники. Коли плітки розростаються, розростаються і позбавляють чийогось доброго імені, він більше не може керувати. Це несправедливо. Ось чому я прийняв відставку Апетита: не на вівтарі істини, а на вівтарі лицемірства", - сказав він.

Раніше ми повідомляли, що Папа Римський зібрався в Україну на запрошення Володимира Зеленського: які міста відвідає.

Як повідомляв Знай.иа, папа Римський знову " лайкнув "напівголу красуню - ще одна модель заявила про"освячення".

Також Знай.иа писав, що Великий піст 2021, історія, заборони і головні помилки.