У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що дозволяє українцям балотуватися на місцевих виборах з 16 років. Про це повідомляє портал Обозреватель.

Якщо законопроект приймуть депутати, то підлітки можуть ставати мерами, головами сільських і селищних радах, а також депутатами. Також вони отримають можливість підписуватися під електронними петиціями до місцевої влади, вступати в партії або засновувати Громадські організації.

Крім права балотуватися на виборах, підліткам дозволяється бути членами партій, підписуватися під електронними петиціями до місцевої влади, бути засновниками громадських організацій.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Автори законопроекту, серед яких представники "Голос", "Слуга народу" і "Довіра", посилаються на досвід Австрії та Німеччини, де з шістнадцяти років дозволяється голосувати.

Також вони звертають увагу на резолюцію Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи від 2015 року-в ній говориться, що зниження вікового цензу в майбутньому позитивно позначиться на виборах.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Раніше повідомляв Знай, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.