У Православній церкві Україні розвінчали міф, про те що жінкам не можна відвідувати храм під час менструації.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Православної церкви України.
Багато хто з вірянок не одноразово чув від старших подруг чи родичок, що в "ці дні" до храму категорично не можна ходити. Нібито щомісяця на кілька днів жінка стає "нечистою", і сама її присутність "оскверняє" Дім Божий. Однак, це ніщо інше, як міф.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

"Вважати так помилково! Від апостола Павла ми знаємо, що "всяке творiння Боже добре". А отже, жіночий організм, сотворений Господом, є прекрасним і не може стати "нечистим" через природні фізіологічні процеси, які закладені в основу існування цього організму. Сам Спаситель говорив, що єдиним джерелом нашої скверни стає те, що виходить з людського серця – лихі помисли, ганебні вчинки, заздрість та інше зло", - зазначили у Православній церкві.

У Православній церкві наголосили, якщо придивитися до старозавітних приписів, які визначали, що є "чистим", а що ні, то всі вони стосувалися практичної сторони й норм гігієни. Те, що було "нечистим", означало ризик хвороб, інфекцій і запалень, і саме тому підлягало ряду суворих обмежень і заборон.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

У ХХІ століття всім доступна велика кількість різних гігієнічних засобів, які можуть застосовувати жінки у своїх потребах, не становлячи загрози ні для себе самих, ні для тих, хто їх оточуватиме.

"Тож чи можна жінкам під час менструації молитися в храмі, бути присутніми на служінні й торкатися святинь та ікон? Можна і потрібно! Храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх потребах, аби стати місцем молитви та єднання з Господом", - підсумували у Православній церкві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, священик УПЦ розповів про духовний сенс свята Введення у храм Богородиці

Раніше Знай писав, день Святої Катерини 7 грудня: що обов'язково потрібно зробити жінкам, аби вдало вийти заміж

Також Знай повідомляв, день святого великомученика Прокопія Читця - 5 грудня: як правильно просити про здоров'я і що обов'язково потрібно зробити жінкам