У ДСНС попередили про сніголавинну небезпеку третього рівня. У частині країни очікуються сильні снігопади і хуртовини.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні в соціальній мережі Facebook.

Трапиться це вже в середу, 8 грудня на високогір'ї Івано-Франківської області. Також, можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях. Рятувальники рекомендують утриматися від походів на високогір'ї, так як це може варто вам життя.

Помірна сніголавинна небезпека( 2 рівень), утримується:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

† 7 грудня-на високогір'ї Івано-Франківської області.

† 7-8 грудня-на високогір'ї Закарпатської області, у середньогір'ї Львівської області.

"Погодні умови можуть призвести до порушення звичного руху транспорту", — йдеться в повідомленні Львівського гідрометрцентру.

Небезпека, фото: ДСНС
Небезпека, фото: ДСНС

Також, фахівці рекомендують водіям під час водіння знизити швидкість, а також не відволікатися на телефонні розмови і гучну музику.

Синоптик Наталка Діденко зазначила, якою буде погода в Україні в середу, 8 грудня.

Снігопад, фото: Unian
Снігопад, фото: Unian

Циклон на півдні і його атмосферні фронти зумовлять 8 грудня в Україні некомфортну вологу погоду з дощем, мокрим снігом і крижаним дощем, що не просто некомфортно, а й небезпечно для доріг, тротуарів. Мокрий сніг налипатиме деревам, дротам, що також становить певну загрозу. Де буде більш прохолодно очікується ще й ожеледь.

Нагадаємо, що сніг, хуртовини та мороз: Карпати перетворилися на справжню Лапландію

Раніше повідомлялося, що гігантський град знищив урожай і побив вікна українцям: зливи не припиняються

Також, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року