На дорогах Запоріжжя можна побачити унікальну автівку Chevrolet Delray 1959 року. Раніше ці автомобілі були фаворитами дипломатів та консулів, а згодом на них почали їздити американські поліцейські. Ретрокар детально роздивилися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Автомобіль знайшли в одній із приватних колекцій в нормальному стані, але новому власнику все ж довелося перебрати двигун, трохи відновити кузов та відреставрувати ходову автівки.

«Ми вирішили додати ще трохи антуражу автомобілю і наклеїли на двері зірки шерифів, нагадуючи тим самим, що раніше на цій автівці їздили американські поліцейські», — розповідає Семен Мушер, співробітник музею ретромототехніки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

60 років тому машина належала американському дипломату, а по завершенню його посольської каденції, автівку вирішили продати, адже перевезти гіганта за океан коштувало чималих коштів.

Chevrolet Delray 1959 року виділяється своїми габаритами і масштабами. Довжина американського ретрокара майже 6 метрів, а під капотом рядний шестициліндровий двигун. Крім того, проектувальники розробили спеціальне панорамне скло, що забезпечує бездоганний кут огляду. Найбільше уваги приділили ергономіці салону. Швидкість в Chevrolet перемикається на кермі, як у перших Москвичах, а важіль стоянкового гальма взагалі не встановили, зробивши натомість додаткову педаль.

Варто зазначити, що власники Delray цінували в першу чергу надійність та ходові якості цього авто. Враховуючи чималі розміри, автівка в керуванні достатньо проста і маневрена.