Яким чином можна захистити свій телефон від шахраїв. Про це розповів перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Нещодавно мешканка Києва зіткнулася з серйозним випадком інернет-шахрайства. Дівчина втратила телефон, а потім позбулася грошей на всіх банківських картах, а також на неї спробували взяти півдесятка кредитів. 5 з них вдалося провести. Дівчина підозрює, що їм вдалося це зробити або через додаток" Дія", або через додаток банку.

Ситуацію прокоментував Олексій Вискуб, який повідомив, що через додаток "Дія" неможливо оформити кредит.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"той кейс, який ви тільки що розбирали в ефірі, він уважно вивчається і кіберполіцією, також зв'язувалися з потерпілою, і там вже є повна впевненість і підтверджена наша гіпотеза, що "Дія" ніякого відношення до ситуації не вміє", - повідомив він.

Олексій Вискуб, фото Мінцифри
Олексій Вискуб, фото Мінцифри

Він зазначив, що в даній ситуації жінка передала телефон з паролями, а також під чохлом вкраденого пристрою були банківські картки. Проте Вискуб зазначив, що проблема інтернет-шахрайства є досить актуальною.

З цієї причини заступник міністра цифрової трансформації закликав мати кібергігієну і встановлювати складні паролі.

Раніше повідомляли, індексація пенсій на 25%, оптичний інтернет та електронні документи: що очікує українців цієї осені.

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.