Трохи менше, ніж за 4 тижні настане найказковіша ніч у році і українці зустрічатимуть 2022 рік Чорного Водяного Тигра. Вже зараз багато хто знає, в яких кольорах варто наряджати ялинку, який одяг обрати і що поставити на стіл.

Однак, свято не буде святом без ошатної ялинки з гірляндами. Головні ялинки в містах вже починають споруджувати і прикрашати, але українцям своїх домашніх красунь доведеться почекати, адже їх продаж почнеться з 15 грудня. А яких цін можна очікувати на них? Чи варто відкладати вже зараз або економити? Про це ми розповімо в матеріалі нижче.

Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube
Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube

Видання "Вечірній Київ" повідомляє, що в столиці очікуються наступні ціни на лісових красунь:

- Ялинка/сосна (1 метр) - 150-200 грн.
- Ялинка / сосна(до 1,5 метра) – близько 300 грн.
- Ялинка / сосна(до 2 метрів) – близько 400 грн.
- Ялина (1 метр) - 300-400 грн.
- Ялина (до 1,5 метра) - 400-500 грн.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

В цілому по місту, майже в кожному районі, відкриється 187 локації з продажу ялинок.

"Ці точки є легальними і затвердженими мерією, а кожна ялинка матиме відповідний чіп. Всі інші локації будуть вважатися несанкціонованими і будуть підпадати під закон про ліквідацію стихійної торгівлі", - розповіла начальник відділу продовольчих ресурсів Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Олена Новицька.

Продаж ялинок / скріншот з відео
Продаж ялинок / скріншот з відео

А що ж відбувається в інших містах України?

Як повідомляє Telegram-канал "ТРУХА. Полтава", на одному з лісгоспів Полтавської області ялинки продають за ціною від 100 гривень за штуку залежно від розміру. Так, ялинка довжиною від двох до трьох метрів коштуватиме 150 гривень.

У Харкові продаватимуть новорічні ялинки за ціною від 108 гривень (Висота 1 метр). Сосни розміром від 2 до 2,5 метрів коштуватимуть 204 гривні, повідомляє сайт ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство".

Але не варто забувати і про те, що існує варіант з штучними новорічними красунями. У новому році на них зріс попит, а отже зросла і вартість.

Такі товари можна купити вже на 10% дорожче, ніж минулого року. Середня ціна на них варіює від 1 тисячі до 1 500 грн. Є і за 2 тисячі, як і за всього лише 170 грн.

Експерти радять брати новорічне дерево в спеціалізованих магазинах, де більше приділяють уваги якості продукції.

У дешевих же магазинах разом з економією можна отримати отруєну ялинку через неякісний пластик.

"Перший критерій при виборі - відсутність сильного токсичного запаху. Якщо це запах просто нової пластмаси, не такий, що ріже нюх – тоді це нормально. Якщо сильний, стійкий - це вже небезпечно. Однак сказати точно зможе лише експертиза", - діляться експерти.

Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube
Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube

Хочемо нагадати, що купувати справжні ялинки слід тільки в офіційних продавців, з чіпами (бирками).

Маркувати новорічні ялинки будуть бирками або самоклеючими етикетками зі спеціального паперу. Повторно використовувати етикетки не вдасться, тому що вони повністю руйнуються при розклеюванні. На них буде індивідуальний номер і штрихкод, який вноситься в систему ЕОД (електронного обліку деревини). За штрих-кодом можна буде дізнатися, з якої області і з якого лісгоспу ялинка.

Нагадаємо, що Влад Росс зробив свій прогноз на 2022 рік.

Раніше ми повідомляли, що Тигр може принести вам удачу і багаство у 2022 році, якщо його правильно зустріти. Топ порад з підбору нарядів і страв на новорічному столі.