В українських магазинах з 10 грудня почне діяти правило, відповідно до якого пластикові пакети та поліетиленові пакетики стануть платними для покупців. Про це нагадали в мережі магазинів «Сільпо».

«Вже з 10 грудня за кульки треба буде платити. Скільки і чому? З 10 грудня 2021 року вступить в дію Закон України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Точніше сказати, почне діяти 1-й етап обмежень», - повідомили автори допису.

Пластикові пакети, скріншот: YouTube
Пластикові пакети, скріншот: YouTube

Вони також нагадали, що саме передбачено в Законі:

  • у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів.
  • крім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду.

До порушників будуть застосовувати адміністративно-господарські санкції.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Мета такого рішення, яке трохи збило з пантелику деяких громадян, є запобігання збільшення пластикових відходів.

У «Сільпо» нагадали, що насправді покупці в будь-якій мережі магазинів завжди платили за пакети. Річ у тім, що ціна за пакети, які нібито можна взяти безкоштовно, насправді вже від початку закладена у вартість середнього чеку.

Різниця ж полягає у тому, що 10 грудня українці будуть платити лише за те, що використовують.

Наступним кроком для України має стати обмеження обігу та виробництва пластикової продукції одноразового використання.

«Підтримую! Зараз можна купити екосумку та спеціальні багаторазові сіточки для овочів різного розміру, купуємо ж пляжні сумки – ніхто на пляж не ходить з ластами, що стирчать із пакета АТБ. Треба берегти природу та звірів!!!», - пишуть у коментарях до допису.

Раніше повідомляли, "Це ж дитинка": дівчинка розгулювала по продуктовому прилавку на очах у батьків та охорони.

Як повідомляв Знай.uа, батьки зібралися вперше порадувати дитину ананасом, але ледь не нашкодили: "Таке їсти не можна".

Знай.uа писав, українка ледь не з'їла шматок пакету разом з бургером, бонус не з приємних: "Жуй, що дають".