Традиційно 3 грудня, православний світ відзначає день Прокла. В цей день потрібно помолитися святому, прохаючи у нього захисту від неприємних ситуацій під час подорожі.

Прокл навчався в Іоанна Златоуста ораторству й ще з юності любив молитися та постійно присвячував цьому свій час. Згодом Іоанн надав йому сан диякона, а після й пресвітера. Після його смерті, чоловік почав вести проповіді у храмах, піклувався про бідняків, чим заслужив прихильність та любов парафіян, передає портал "Доброта".

Традиційно в цей день віряни ходять до храму аби помолитися. У святого просять захисту від неприємних ситуацій під час подорожі. Наші предки вірили, що в цей день не можна відвідувати баню, бо є ймовірність потрапити під вплив нечистої сили.

3 грудня — день Прокла
3 грудня — день Прокла

3 грудня проклинали всю нечисть, щоб вона не вийшла з-під землі. Через морозну погоду на дворі, нечиста сила намагалася увійти в оселю. Щоб вберегтися проводилися обряди. Необхідно перед сном обійти оселю та тричі перехрестити всі вікна, двері, каміни, печі, вентиляційні виходи й димохідні труби. Також, можна окропитили їх святою водою.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В цей день не можна їсти опівночі, бо в цей час володарем є диявол. В цей день не можна вживати лайку, сваритися та кричати. В жодному разі на стіл не ставте зайвого посуду, такими діями ви запрошуєте до себе нечисть.

Народні прикмети в цей день.

Хмари перисті та утворюють собою довгу смугу — до сильної завірюхи найближчим часом.

Снігурі співають, а сороки сховалися під дахом — до сильної хуртовини.

На дворі йде сніг, чекайте дощу 3 червня.

Нагадаємо, 2 грудня — святого Авдія Дбайливця: історія, традиції, народні прикмети та що потрібно зробити аби отримати захист від фінансових проблем

Також Знай писав, день святих Романа і Платона - 1 грудня: значення імені, про складний характер і боротьбу з одноманітністю

Раніше Знай повідомляв, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року