Українські школярі не встигли повернутися за парти після віддаленого навчання на карантині, а вже з нетерпінням чекають на зимові канікули. Коли та на скільки підуть відпочивати учні, розповіли у Міністерстві освіти і науки України.

Дата, коли школи підуть святкувати зимові свята, залежить від того, коли в них закінчилися осінні канікули і як довго вони тривали. Графік, затверджений МОН, має рекомендаційний характер.

У звичайному режимі навчання навесні та восени канікули тривають один тиждень, взимку — два тижні, а влітку — три місяці. Цього року зимові канікули мали б початися з 25 грудня 2021 року і тривати до 9 січня 2022 року.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

В одному з регіонів уже оголосили, що діти будуть навчатися 31 грудня, а відпочивати підуть з 1 січня.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Залежно від ситуації із коронавірусом будуть змінюватися і дати виходу на канікули.

Наприклад, у Київській міській адміністрації вже вирішили, що зимові канікули почнуться вчасно, тобто з 25 грудня до 9 січня.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

У Харкові школярі підуть на зимові канікули пізніше — з 30 грудня, а влітку навчатимуться на тиждень довше.

А в Кременчуці учнів «потішили» новиною, що вони вчитимуться аж до 31 грудня, проте канікули триватимуть до 16 січня.

Нагадаємо, вчителька ледь не відірвала вухо учневі, що плаче: відео підірвало на ноги Україну.
Також Знай повідомляв, більше відпочивають восени, але влітку сидітимуть за партами: в Україні навчальний рік закінчиться на тиждень пізніше. Справа в тому, що через тритижневі осінні канікули, навчальний рік у Харкові закінчиться тільки в червні, а не в травні.
Раніше Знай писав, млинці у файлі для паперів і дешеві макарони: дітей у школі нагодували канцерогенами і залякали батьків. В Ужгородській школі № 6 дітям у їдальні видали на сніданок млинці у канцелярських файлах. Правоохоронці та управління освітою вже вивчають цей інцидент.