Вперше за 110 років Україна візьме участь у престижних автоперегонах на антикварних спортивних і звичайних авто в Монте-Карло. Подружжя зі Львова Євген та Світлана Кравс візьмуть участь у цьому міжнародному ралі. Їхнім "залізним конем" буде горбатий "Запорожець".

Про це повідомляє tsn.ua.

Подружня пара поїде на гонки на машині 1967 року випуску.

Автомобіль довелося ремонтувати, так як він стояв в гаражі 8 років без руху: машині майже пів століття, 30 кінських сил, багаж 650 кілограм. Автомобіль повинен бути автентичним - такі правила для учасників гонки. Дозволено переробити тільки ті запчастини, який можуть підвищити безпеку.

Євген і Світлана Кравс, скріншот з відео
Євген і Світлана Кравс, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Додатково ставимо генератор. Тому що 400 кілометрів гірської, нічної гонки і потрібно ставити додаткове освітлення" - ділиться Євген Кравс.

Свого часу цей Запорожець Євген подарував дружині Світлані і, звичайно ж, він і подумати не міг, що дівчина захоче коли-небудь взяти участь в гонці саме на ньому.

Що цікаво, Світлана побажала бути пілотесою і відмовилася пускати чоловіка за кермо.

"Наважитлась... Тут грає роль адреналін і любов до пригод. Почала дивитися в YouTube записи попередніх змагань..." - ділиться українка.

Світлана Кравс, скріншот з відео
Світлана Кравс, скріншот з відео

До ралі пара готується в українських Карпатах. У перший день ралі потрібно проїхати 560 кілометрів в горах і по серпантину. У другій - 400 кілометрів, але перегони будуть проходити вночі.

Престижна гонка в Монте-Карло організована автомобільним клубом "Монако" більше століття тому. У ралі беруть участь спорткари і ретро-машини. На цю гонку друскали лише автомобілі до 1956 року випуску, але через те, що горбатий "Запорожець" відзначає 60-річчя випуску, то оргнізатори зробили виняток.

Нагадаємо, що "Запорожець", який був "сліпим" 30 років побачив світ.

Раніше ми повідомляли, що у США виставили на продаж "Запорожець" за 18 тисяч доларів.