Митрополит Епіфаній розповів про важливу подію, яка сталася в Україні рівно 30 років тому. Народ на всеукраїнському референдумі підтвердив Акт проголошення незалежності нашої країни.

Про це митрополит написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є. Регулярно він публікує важливі новини, які стосуються церкви і нашої країни в цілому.

1 грудня пройшло голосування, і ми стали окремою суверенною сім'єю, і все завдяки референдуму.

"За 30 років наша сім'я зміцніла, стала на ноги, засвоїла уроки історії, досягла багатьох досягнень, пережила чимало радісних, але також і сумних подій. Згадуючи з року в рік всі події і обставини, які дозволили нам жити самостійною сім'єю, розуміємо: хоч всі ми дуже різні, але єдині в тому, що не сумніваємося в правильності зробленого рішення. І зараз, як і тоді, ми одностайні в прагненні бути вільними, незалежними, суверенними – незважаючи на всілякі підступні спроби знову нас посварити, роз'єднати, розмежувати, а відібрати те, що отримано такою дорогою для всіх нас ціною" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

30 років тому всі регіони підтримали ідею незалежності, і зокрема ті регіони, які на сьогоднішній день окуповані, і анексований Крим. Підтримка склала більше 50%, а в деяких областях і зовсім підтримка була понад 95%.

"Противники, яким все мало, яким майже "фізично болить" чуже щастя, заздрять чужому, бо у "сусіда завжди краще", заблукали в мороці гріха і забули християнські заповіді. Так, ми змушені нині оборонятися, але ми знаємо, що Бог на нашому боці, тому що він завжди правду. Тому ми, не прагнучи до чужого, а захищаючи своє, неодмінно переможемо, і в Україні запанує справедливий мир. Бо Господь ніколи не бентежиться " - говорить митрополит про ситуацію в нашій країні на сьогоднішній день.

Нагадаємо, що митрополит Епіфаній розповів про страхи "цивільного шлюбу".

Як повідомляв портал Знай.ua, Епіфаній увічнив свого колегу, який відродив віру після безбожництва СРСР: "будуть згадувати і молитися".

Також Знай.uа писав, що митрополит Епіфаній розповів, як просити Бога за щастя найближчої.