Дослідження показало, що один з видів бджіл почав їсти м'ясо, вони поїдають трупи, як справжні стерв'ятники.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Дослідження показало існування нових бджіл, що харчуються плоттю, а не нектаром.

Розглянуті бджоли класифікуються як тропічні і вважаються першими в світі, хто використовує іншу їжу, а не рослини.

Вважається, що ці м'ясоїди походять з сімейства безжальних бджіл Тригона і мешкають в Коста-Ріці.

Популярні новини зараз
В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Бджоли
Бджоли

Дослідження було проведено співробітниками Каліфорнійського університету в Ріверсайді. Вони розповіли, що це єдині в світі бджоли, які еволюціонували і почали вживати іншу їжу, а не рослини. Це говорить про те, що ці бджоли змінили свої звички.

Тепер експерти називають їх бджолами-стерв'ятниками, так як вони поводяться, як справжні любителі поласувати мертвечиною.

Щоб прояснити деталі нещодавно виявлених м'ясоїдів, дослідники вирушили в Коста-Ріку і встановили приманку з сирих шматочків курки на гілках, які вони намазали вазеліном, щоб запобігти появі мурах.

Бджоли
Бджоли

Бджоли-стерв'ятники відразу ж привернули м'ясо, що викликало інтерес дослідників до питання, як їх дієта впливає на них з боку вегетаріанських бджіл.

Куїнн Макфредерік, ентомолог UCR, сказав, що у цих бджіл завелися якісь бактерії, яких немає у інших їхніх родичів. Дані бактерії можна знайти у стерв'ятників і гієн, які просто обожнюють харчуватися падаллю.

Нагадаємо, що у мережі розповіли, як ведмеді перекрили дорогу.