Ветеран АТО з Луцька створює особливі портрети та ікони на склі. Його герої — живі і загиблі побратими, а також волонтери. Хист до мистецтва Руслан Кашаюк відкрив у собі після проходження артреабілітації. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

У 2014 році Руслан Кашаюк пішов добровольцем на передову. Там чоловік отримав серйозне поранення і потребував лікування. Пройшовши арттерапію, бійцю добровольчого батальйону «Айдар» вдалося відновитися і повернутися до нормального життя. Саме під час курсу реабілітації Руслан почав створювати перші ікони з бісеру.

Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк
Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк

Згодом чоловік став досить професійно писати портрети, використовуючи унікальну техніку — малюнок на склі. У своїх роботах Руслан Кашаюк прагне зберегти історію російсько-української війни та відтворити роль у ній батальйону «Айдар», увічнити обличчя волонтерів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Це дар Божий! Я ніколи не тримав пензлик, був далекий від творчості та й взагалі не любив малювати. Спочатку я займався цією справою як пацієнт, а тепер це стало сенсом мого життя», — розповідає Руслан.

Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк
Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк

До пандемії Руслан Кашаюк проводив арттерапію побратимам, працював з пораненими, влаштовував майстер-класи. Часто чоловік на прохання психологів спілкується з воїнами, які потребують підтримки, допомагає їм реабілітуватися.

У доробку ветерана вже більше 400 робіт. Частину картин він дарує друзям-бійцям, інколи продає свої роботи на різних благодійних аукціонах, а зібрані кошти передає учасникам АТО та їх родинам. У майбутніх планах Руслана Кашаюка — організація великої персональної виставки.

Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк
Фото, "Спецкор" Руслан Кашаюк

Напомним, когда в школе все рисовали цветочки, он изображал самолеты и танки: история одного из самых молодых офицеров ВСУ, которым гордится Украина

Как сообщал "Знай.uа", "Украинская Ксена": ветеранка АТО Майя прошла ад под Дебальцево и теперь учит детей стрелять из лука

Знай.uа писал, в Харькове умер Игорь Малицкий - бывший узник концлагерей, который поддерживал ВСУ и бывал на Донбассе